İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası - Son Dakika
Son Dakika Logo

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası

04.05.2012 17:33

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "antidemokratik dönemlerden kalma yasaları kaldırarak, örgütlenmenin önünü açan, çağdaş endüstriyel ilişkileri ve daha sağlıklı, daha güvenli bir iş ortamını öngören yasaları hayata geçirmek için önemli adımlar"...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "antidemokratik dönemlerden kalma yasaları kaldırarak, örgütlenmenin önünü açan, çağdaş endüstriyel ilişkileri ve daha sağlıklı, daha güvenli bir iş ortamını öngören yasaları hayata geçirmek için önemli adımlar attıklarını" bildirdi.

Başbakan Erdoğan, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye'nin, hükümetin öncülüğünde başlatılan demokratikleşme adımlarına paralel olarak, çalışma hayatına ilişkin alanlarda da önemli mesafeler kat ettiğini kaydetti.

Yapılan düzenlemeler ve sosyal güvenlik alanında devrim niteliğindeki reformlarla tüm vatandaşların bir sosyal güvenceye sahip olmasını sağladıklarını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ücretli kesimimizin, emekçilerimizin özlük haklarında ciddi iyileştirmeler yaptık, sigortalı çalışan sayısında kayda değer artışa vesile olduk.

Yaptığımız çalışmalar çerçevesinde 230 bin işçimizi kapsayan toplu iş sözleşmesini ve asgari ücreti uzlaşma içinde imzaladık, emeklilerimizin yıllardır bekledikleri intibak düzenlemesini gerçekleştirdik, kamu çalışanlarının hasretle bekledikleri toplu sözleşme hakkı getiren yasayı çıkardık.

Antidemokratik dönemlerden kalma yasaları kaldırarak, örgütlenmenin önünü açan, çağdaş endüstriyel ilişkileri ve daha sağlıklı, daha güvenli bir iş ortamını öngören yasaları hayata geçirmek için önemli adımlar atıyoruz.

Bu çerçevede, Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı TBMM gündemine taşındı; aynı şekilde, tüm çalışanlarımızı kapsayan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Tasarısı'nın görüşmeleri de TBMM Komisyonlarında görüşülmeye başlandı."

Hedeflerinin bütün çalışanlara ve işverenlere daha çağdaş daha demokratik daha verimli bir çalışma hayatı kazandırmak olduğunu vurgulayan Erdoğan, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nı kutladı.

Erdoğan, hafta dolayısıyla yapılacak etkinliklerin çalışma hayatının daha da iyileştirilmesine katkı sağlamasını diledi.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası - Son Dakika


Advertisement