İşçi Partililer Silivri'ye Yürüyor - Son Dakika
Politika

İşçi Partililer Silivri'ye Yürüyor

İşçi Partililer Silivri\'ye Yürüyor

Galatasaray Meydanı'ndan Başlayan Yürüyüş Silivri Cezaevi Önünde Son Bulacak.

21.08.2010 15:49

Galatasaray Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Silivri Cezaevi önünde son bulacak.

İşçi Partisi ve bazı sivil toplum kuruluşları Ergenekon davasının tutuklu sanıkları Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay'a destek olmak için Silivri'ye yürüyüş eylemi başlattı.

ÖZKAN, BALBAY VE PERİNÇEK'E DESTEK

Yaklaşık 500 eylemci saat 11.00 sıralarında Galatasaray Meydanı'nda toplandı.Ellerinde Tuncay Özkan, Doğu Perinçek fotoğrafları taşıyan grup sık sık "Aydınlar çıkacak hesap soracak" , "Hükümet istifa Tayyip Yüce Divana", "Tayyip'in anayasasına hayır" sloganları attı.Bazı göstericiler ise üzerinde İlhan Selçuk'un fotoğrafının bulunduğu 'Gladionun Ergenekon Tertibi Şehidi İlhan Selçuk' yazılı dövizler taşıdığı görüldü.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Büyük bir Türk Bayrağı ile Tuncay Özkan'ın fotoğrafının taşındığı eylem İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin'in yaptığı basın açıklaması ile başladı. Gültekin açıklamasında AK Parti hükümetini eleştirdi.Gültekin, PKK'nın feferandum sürecinde hükümetin yanında yer aldığını iddia etti.

YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Grup açıklamanın ardından yürüyüş eylemine başladı.Bazı eylemciler mahkumların giydikleri kıyafeti simgeleyen kıyafetlerle yürüyüşe katıldı. Grubun yürüyüşü sırasında zaman zaman trafikte yoğunluk yaşandı. Yürüyüş yolu üzerindeki güzergahın polisler tarafından kesilmesine bazı sürücüler ise tepki gösterdi. Bir vatandaş yolun kapatılması üzerine bir süre polislerle tartıştı. Grubun yürüyüşü devam ediyor. Eylemcilerin bu akşama kadar Büyükçekmece'ye varması ve bu gece orada konaklaması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İşçi Partililer Silivri'ye Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement