İsrail, Hamas'ın tünelleriyle başa çıkmak için yeni yöntemler kullanıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

İsrail, Hamas'ın tünelleriyle başa çıkmak için yeni yöntemler kullanıyor

İsrail, Hamas\'ın tünelleriyle başa çıkmak için yeni yöntemler kullanıyor
09.11.2023 23:11

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın tünelleriyle başa çıkmak için 'yeni yöntemler kullanmaya başladıklarını' söyledi. Gallant, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki gelişmelere ilişkin yaptığı basın açıklamasında, tünellerle başa çıkmak için yeni yöntemler kullanıldığını ve bu soruna çözüm bulunduğunu belirtti. Ayrıca, Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan çalışmalara da değinen Gallant, İsrail Hava Kuvvetleri'nin her türlü tehdide karşı hazır olduğunu vurguladı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın tünelleriyle başa çıkmak için "yeni yöntemler kullanmaya başladıklarını" söyledi.

Gallant, yaptığı basın açıklamasında, İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki gelişmelere ilişkin konuştu.

Hamas'ın Gazze'deki tünellerde olabilecek İsrailli esirlere zarar vermeden bu noktalara girme veya tünelleri yok etme meselesiyle güvenli bir şekilde başa çıkmanın zorluğuna dikkat çeken Gallant, "İsrail ordusu, tünellerle başa çıkmak için yeni yöntemler kullanmaya başladı. Bu soruna çözüm bulmaya çalışıyorlar ve başarıyorlar." dedi.

Gallant, 7 Ekim'de İsrail'e kapsamlı saldırılar düzenleyen Hamas mensuplarını yok edeceklerini savunarak, bunun "bir ay, bir yıl, hatta yıllar alabileceğini" kaydetti.

Ülkenin kuzeyinde Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan çalışmalara da işaret eden Gallant, İsrail'e zarar vermeye çalışan Hizbullah'ın "darbe üstüne darbe aldığını" belirtti.

İsrailli Bakan, İsrail Hava Kuvvetlerinin Lübnan'dan gelecek her türlü tehdide karşı hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsrail, Hamas'ın tünelleriyle başa çıkmak için yeni yöntemler kullanıyor - Son Dakika


Advertisement