İşte Laf Ola Kestire Başı - Son Dakika
Politika

İşte Laf Ola Kestire Başı

İşte Laf Ola Kestire Başı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'a Tepkisini, "'Yazık Olur Ülkeye' Diyor. Sen Kimsin? Laf Ola Kestire Başı Diyor Ya; İşte Laf Ola Kestire Başı" Sözleriyle Dile Getirdi.

24.07.2009 02:21  Güncelleme: 15:57

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorunu ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, "’Yazık olur ülkeye’ diyor. Sen kimsin? Laf ola kestire başı diyor ya; işte laf ola kestire başı" sözleriyle dile getirdi.

Meclis’te Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret eden Vural, şunları söyledi:

"Ne açılımı? Terörle mücadelede bir kararlılık mı ortaya koyacaklar yoksa teröristle müzakereye mi öncelik veriyorlar? AKP çevreleri Öcalan’lı açılım gayreti içinde. Öcalan üzerinden bir siyaset üretmek konusunda bir takım görüşmeler yapıldığına yönelik bir intibaımız var. ABD’nin Irak’tan çıkış stratejisi içerisinde Barzani ve oradaki yönetimin garantör olmasını sağlayacak bir takım girişimler peşindedirler. Bu girişimler karşısında PKK’nın silah bırakması adeta bir koz olarak kullanılmaktadır. Bu konuda pis bir pazarlığın oluştuğu açık seçik ortadadır. Bir taraftan Barzani bir taraftan Talabani aracılık yapıyor. DTP’nin ve teröristbaşının istek ve arzularını, yol haritasını bekleyenlerin bu yaklaşımı, milleti kandırma yaklaşımıdır. Sayın Başbakan bu ülkenin bölünmesine yol açacak hususlarla ilgili talepler karşısında çok yumuşak bir tavır sergilemektedir. ’Yazık olur ülkeye’ diyor. Laf ola kestire başı diyor ya; işte laf ola kestire başı? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Kimse bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü haleldar edecek yaklaşımlar karşısında bu kadar yumuşak olamaz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İşte Laf Ola Kestire Başı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement