İstifalar Başkanı Koltuğundan Etti - Son Dakika
Politika

İstifalar Başkanı Koltuğundan Etti

İstifalar Başkanı Koltuğundan Etti

Denizli CHP İlçe Başkanlığı'na bir yıl önce kurayla seçilen Serpil Çevik, yönetimindeki 12 kişiden 10'u belediye başkanlığı ve meclis üyeliğinden için istifa edince, yönetim düştü.

20.07.2013 16:45  Güncelleme: 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de CHP'nin tek kadın ilçe başkanı olan Honaz İlçe Başkanı Serpil Gürel, yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen yöneticilerin 15 Temmuz'da istifa etmesi genelgesi yüzünden başkanlıktan oldu. İlçe Başkanlığı'na bir yıl önce kurayla seçilen Serpil Çevik, yönetimindeki 12 kişiden 10'u belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için istifa edince, yönetim düştü. Kadın başkan Serpil Gürel, kadın olmasının hazmedilemediğini söyledi.

Honaz'da geçen yıl yapılan ilçe kongresinde delege olmayanların oy kullandığı itirazı üzerine Seçim Kurulu seçimi iptal etmiş, yeniden yapılan seçimlerde Serpil Gürel ve rakibi Barış Şahin, 40'ar oy alınca başkan kurayla belirlenmişti. Kurayı kazanan CHP'li Serpil Gürel, Denizli'nin tek kadın ilçe başkanı olmuştu. Bir yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten Serpil Gürel, CHP'nin yerel seçimlerde aday adayı olacak yöneticilerin 15 Temmuz'a kadar istifa etmesi yolundaki genelgesi yüzünden koltuğundan oldu. Gürel'in 12 kişilik yönetiminden 10 kişi aday adayı olmak için görevinden istifa edince, tüzük gereği yönetim düştü.

Honaz İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden İsa Cin belediye başkanlığı için, Mehmet Ali Çakmak, Hasan Koç, Mustafa Çevik, Ali Yaylalı, Ahmet Işık, Ali Özgür, Ergül Özeloğlu, Gülsem Esin ve Rafet Yaylalı ise belediye meclisi üyeliğine aday olmak için görevlerinden istifa edince tüzük gereği yönetim düştü ve Serpil Gürel başkanlıktan oldu. İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 10 kişinin istifa etmesi üzerine geçiçi ilçe yönetimi oluşturulması ve bir ay içinde kongreye gidilmesi için genel merkeze yazı yazdı. Gelecek hafta Çarşamba günü toplanacak olan MYK, Honaz İlçe Başkanlığı'na geçici yönetim atayacak.

Yönetimindeki 10 kişinin istifa etmesiyle koltuğundan olan kadın başkan Serpil Gürel ise İl Yönetimi'ni suçladı. Yönetiminden 15 Temmuz'a kadar sadece 3 kişinin istifa ettiğini iddia eden Serpil Gürel, "17 Temmuz'da arkadaşlarımla görüştüm, istifa ettiklerini söylemediler. Hatta istifa eden 3 arkadaşın yerine yedek listeden kimleri alacağımızı konuştuk ve toplantı yapmaya karar verdik. 18 Temmuz'da 7 yönetim kurulu üyesinin daha istifa ettiğini öğrendim. İl Başkanlığı yönetimimi düşürmüş ve genel merkeze geçici ilçe yönetimi listesini göndermiş. Oysa böyle bir yetkisi yok. İstifa eden 10 kişinin de 15 Temmuz'da istifa ettiği söyleniyor" dedi.

"MÜCADELEME PARTİME HİZMETE DEVAM EDECEĞİM"

İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nun kendisini istifalarla ilgili bilgilendirmediğini ileri süren Serpil Gürel, "Yapacak bir şey yok. Yönetim düştü. İl Başkanı istifalarla ilgili beni arayıp bilgilendirebilirdi. Bana bir şey demeden geçici ilçe yönetimini oluşturup genel merkeze göndermiş. Genel Merkez geçici yönetim kurulu atayacak. Kadın olmamı hazmedemediler. Yine CHP'deyim. Mücadeleme ve partime hizmete devam edeceğim" diye konuştu.

CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise Honaz'da genel merkez genelgesi doğrultusunda ilçe yönetiminden 10 kişinin istifa ettiğini, tüzük gereği yönetimin düştüğünü belirterek, "Genel merkezin gönderdiği bir genelge var. Bu genelgeyle 15 Temmuz'a kadar adayların istifa etmesi gerekiyor. Honaz'da da 10 kişi yönetimden istifa etti. Biz de tüzük gereği yönetim düştüğü için Genel Merkez'e geçici yönetim adaylarının listesini gönderdik. Çarşamba günü MYK kararı verecek" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İstifalar Başkanı Koltuğundan Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement