İsveç, deprem felaketine ilişkin 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı' düzenliyor - Son Dakika
Politika

İsveç, deprem felaketine ilişkin 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı' düzenliyor

İsveç, deprem felaketine ilişkin \'Uluslararası Bağışçılar Konferansı\' düzenliyor

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç tarafından, yarın 6 Şubat'taki deprem felaketi nedeniyle 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı' düzenleneceğini, konferansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katılacağını açıkladı.

19.03.2023 15:07  Güncelleme: 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç tarafından, yarın 6 Şubat'taki deprem felaketi nedeniyle 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı' düzenleneceğini, konferansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katılacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "AB Komisyonu ve AB Konseyi Dönem Başkanı İsveç tarafından 20 Mart 2023 tarihinde Brüksel'de 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı' düzenlenecektir. Söz konusu konferans, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında dayanışma ve destek niteliği taşımaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız anılan konferansın açılışına çevrim içi katılmak suretiyle hitapta bulunacaklardır. Sayın Bakanımızın da konferansa fiziken iştirak ederek, taahhüt oturumunda konuşma yapmaları öngörülmektedir" denildi.

Konferansın içeriğine ilişkin, "Konferans çerçevesinde, hükümetimiz öncülüğünde ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), AB ve Dünya Bankası'nın desteğiyle hazırlanan 'Türkiye Deprem Toparlanma ve Yeniden İmar Değerlendirmesi' (TERRA) raporu hakkında katılımcı ülke ve uluslararası kuruluşlara bilgilendirmede bulunulacaktır. TERRA raporu, depremin oluşturduğu tahribat ve kayıplara ilişkin tespitlerde bulunurken, sürdürülebilir, çevreyle uyumlu ve daha dirençli bir toparlanma ve yeniden imar vizyonu da sunmaktadır. Konferansta katılımcıların buna yönelik taahhütlerde bulunmaları beklenmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bakan Çavuşoğlu'nın konferans marjında ikili görüşmeler de gerçekleştirmesinin planlandığı açıklandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika İsveç, deprem felaketine ilişkin 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı' düzenliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement