Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili Sergisi" - Son Dakika
Politika

Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili Sergisi"

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Bundan sonra her 15 Temmuz, milletçe tek yürek olduğumuz gün olacak.

15.07.2017 13:14

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Bundan sonra her 15 Temmuz, milletçe tek yürek olduğumuz gün olacak. Bundan belki 50 yıl sonra bir çocuk annesine, 'Bu gece neden uyumuyoruz' diye soracak. İşte o sorunun cevabında 15 Temmuz'un bütün hikayesi gizli olacak." dedi.

Karaaslan, AK Parti Genel Merkezi'nde Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığınca düzenlenen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Temmuz'da açılışı yapılan "Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili Sergisi"nde AK Parti milletvekillerini ağırladı.

Milletvekillerine sergiyi gezdirip, içeriğine ilişkin bilgi veren Karaaslan, 15 Temmuz'un üzerinden bir yıl geçtiğini ve acısının taze olduğunu söyledi.

Karaaslan, "Bir daha asla böyle bir şey yaşanmasın, hiçbir vatan haini böyle bir planı aklından bile geçiremesin diye 15 Temmuz'u unutmayacağız ve unutturmayacağız. Böyle yola çıktık." diye konuştu.

Bu konuda gelecek nesillere aktarılacak birikimin önemine dikkati çeken Karaaslan, "15 Temmuz'un yıl dönümündeyiz. Bundan sonra her 15 Temmuz, milletçe tek yürek olduğumuz gün olacak. Bundan belki 50 yıl sonra bir çocuk annesine, 'Bu gece neden uyumuyoruz' diye soracak. İşte o sorunun cevabında 15 Temmuz'un bütün hikayesi gizli olacak." ifadelerini kullandı.

Sergide şehitlerin ve demokrasi nöbeti tutanların fotoğraflarını izlerken duygusal anlar yaşayan AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun da "Duygulanmamak elde değil. O kadar güzel şekilde ifade edilmiş ki. Sergi, halkımızın demokrasiyi ne kadar sahiplendiği, özgürlüklerin elimizden alınamayacağı, bu halka bir daha darbe yapılamayacağı, yüce Türk milletinin gücünü gösterdiğinin bir ifadesi olmuş, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"O bombaların altında hissiyatımı unutmam mümkün değil"

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ise sergide özellikle şehitlerin fotoğraflarından ve 15 Temmuz gecesine ilişkin görüntüleri "sanal gerçeklik" gözlüğü ile izlerken çok etkilendiğini ifade etti.

"Gerçekten tüylerim diken diken oldu. Aynı hislerle tekrar doldum." diyen Köseoğlu, bir daha aynı şeylerin yaşanmamasını ve 15 Temmuz'da gösterilen birlik ve beraberliğin daim olmasını diledi.

TBMM'ye bomba atıldığında orada olduğunu da anımsatan Köseoğlu, "O bombaların altında hissiyatımı ömrüm boyunca unutmam mümkün değil. Hem bu ihanetin büyüklüğünü gösteren hem de bu milletin büyüklüğünü gösteren bir geceydi 15 Temmuz. Unutmadık, unutturmayacağız." şeklinde konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ise 15 Temmuz'un bu milletin yeniden diriliş destanı olduğunu vurguladı.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk de milletin kahramanlığını bir kez daha sergide gördüklerini dile getirerek, özellikle ince zeka işi sloganlardan ve demokrasi nöbetlerine çocuklarıyla gelen ailelerin fotoğraflarından çok etkilediğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili Sergisi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement