Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'ye Önerebileceği Süpriz İsim - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'ye Önerebileceği Süpriz İsim

Kılıçdaroğlu\'nun Bahçeli\'ye Önerebileceği Süpriz İsim

Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP lideri Bahçeli'ye İKÖ Örgütü eski başkanı Ekmelettin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak önerebileceği iddia edildi.

16.06.2014 11:15

Cumhuriyet gazetesi yazarı Utku Çakırözer'in bugünkü köşesinden paylaştığı bilgilere göre, Kılıçdaroğlu bugün Bahçeli'ye 'partiler üstü aday' önerisiyle gidecek. Çakırözer'in paylaştığı kulis bilgilerine göre, Kılıçdaroğlu parti teşkilatının 'Kendi adayımızı çıkaralım' arzusuyla başladığı tur kapsamında 18 sivil toplum örgütü ve 8 parti ile görüştükten sonra 'Toplumun tümünü kapsayan, partiler üstü bir aday' profiline daha sıcak bakar hale geldi. Yani artık sadece iktidarın adayını değil onunla rekabet edebilecek en güçlü ortak adayın kim olacağını tartışır hale geldik.

İKİNCİ KEZ MASAYA OTURACAKLAR

Bugün sürecin en kritik buluşması gerçekleşecek. CHP ve MHP liderleri ikinci kez bir araya gelecek. Bu kez baş başa görüşmeleri de gündemde. Kılıçdaroğlu Bahçeli'ye bir 'öneri' ile gideceğini açıkladı. Aslında bir süredir arka planda genel merkezler arasında mesajlar gelip gidiyordu. Şimdi bu mesajlaşma ilk kez liderlerin isim ya da isimler bazında görüşmesine dönüşüyor.

HEDEF İLK TURDA KAZANMAK

Kılıçdaroğlu'nun stratejisi yarışı ilk turda kazanmak üzerine kurulu. İkinci turda partilerin tabanlarını bir isim için sandığa götürme olasılığını zayıf görüyor. Bu yüzden başta MHP olmak üzere diğer partilerin de destekleyeceği ortak bir aday bulmaktan yana tavır sergileyecek. Son hafta içinde yaptığı açıklamalar bunun en belirgin işaretleri.

Kılıçdaroğlu'nun önerisi tek bir isim de olabilir, birden fazla ismi içeren bir liste de olabilir. Önerinin içinde CHP tabanının istediği isim ya da isimler kadar, CHP'li olmayan ama toplumu kucaklayabileceğine inanılan 'partiler üstü' bir ya da birkaç isim de olabileceği belirtiliyor.

SÜRPRİZ İSİM İHSANOĞLU MU?

CHP liderinin bugünkü önerisinin sürprizi ise 'siyasi kimliği ön plana çıkmamış partiler üstü bir isim' çıkarması olacak. Kılıçdaroğlu'nun kimsenin aklında olmayan bir ismi gündeme getirmesi de çok olası. Sır gibi saklanan bu isim konusunda İslam Konferansı Örgütü eski başkanı Ekmelettin İhsanoğlu'nun ismi çok konuşuluyor. MHP liderinin sıcak bakabileceği düşünülen ismin Kılıçdaroğlu tarafından önerilmesi halinde CHP-MHP ortak adayı olarak açıklanabileceği ileri sürülüyor.

BAHÇELİ 'EVET' DERSE...

Ortak adayının belirlenmesinde son sözü MHP lideri Bahçeli söyleyecek. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun önerdiği isim ya da isimlerden birine 'evet' derse ortak aday kesinleşecek. İki liderin kurmayları bugünkü görüşmede ortak aday konusunda bir anlaşmaya varma ya da bu yönde kararlılık açıklayarak görüşmeleri sürdürme olasılıklarını çok güçlü görüyor.

AK PARTİ'YLE ARASI BOZULDU

İslam Konferansı Başkanlığı görevi yürüttüğü dönemde Ak Parti iktidarıyla yakın ilişkiler içinde olan Eklemettin İhsanoğlu'nun hükümetle arası Mısır'daki darbe sonrası açılmıştı. Mısır'da askerin iktidarı ele almasını 'darbe' olarak nitelendirmeyen ve gelişmelere karşı sessiz kalmaya tercih eden İhsanoğlu, Erdoğan ve kurmaylarını açık hedefi haline gelmişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, o dönem "İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ne iş yaptığını bilen var mı? Bu zat, darbeden sonra Mursi'yi suçlamıştı. Prof. Dr. İhsanoğlu'nun İİT Genel Sekreteri seçilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın büyük çabalarını hatırladıkça yazık diyorum" eleştirilerinde bulunmuştu. İhsanoğlu'na yüklenen bir diğer isim de Adalet Bakanı bekir bozdağ olmuştu. Bozdağ, İhsanoğlu'nu istifaya çağırmıştı. (Kaynak: Cumhuriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'ye Önerebileceği Süpriz İsim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • DİYARBAKIRLI21: TERÖR KANUNUN KALDIRILMASINI, KÜRTCENİN HERYERE GELMESİNİ, APONUN CIKMASINI İSTEYEN HERKES AKPYE OY VERMELİ BAŞBAKANIMIZ BİZE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTACAK O YÜZDEN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYINDA BDPLİ OLMAMA RAĞMEN BAŞBAKANA VERECEM 2023 YILINDADA TÜRKİYENİN İSMİ FEDERAL CUMHURİYET OLACAK 0 31 Yanıtla
    ....: Cok komiksin diyarbakirli21: 0 0 fv: sen provakatorsun. 0 0
  • h.beylerbeyi: sayın Bahceli sayın Kılıcdaroğlu görüşünüzde fazla bir farklılık yok partinizin ismini chmhp olarak birleşsenizde beraber bir secime gitseniz iyi olmazmı bazı yerlerde reyiniz boşa gidiyor. bu benim görüşüm fakat size faydalı olur. İKTİDAR OLMANIZ İMKANSIZ. 18 13 Yanıtla
  • şıracı bozacı: şıracıyla bozacı tarifine tam uymuşlar.. ALLAH bir yastıkta kocatsın ne diyelim... 16 14 Yanıtla
  • niye: niye anlaşıpta ikinizde biri çıkamıyor.. maçalarmı yemiyor.. .haaa dur unuttum ya başbakanın kaç seçimdir vurduğu kroşelerden nakavt oldunuz yerlerde sürünüyorsunuz başınızın üzerinde yıldızlar dönerken elimizde 5 yapıp size bu kaç desek ona bile cevap verecek halde değilsiniz.. iki işe yaramaz.. bir gr dava adamı olsanız bir gr davalarınıza saygı duysanız o koltuklarda oturmazsınız ama siz dava değil koltuk adamısınız.. millet dava adamına hak ettiğini veriyor.. acemi tüy sıkletler sizi... 18 11 Yanıtla
  • kudret tosun: bence ikiniz birleşin önce temel oluşturun,zaten çatı kolay,en kötü öcalanı aday çıkrırsınız 14 14 Yanıtla
  • eyup: yuh be hdp kadar olamadınız kendi partinizden aday çıkaramayan partiler 10 13 Yanıtla
  • MARDİNLİ: HDP İZMİR.POLİS TERÖRÜNÜ PROTESTO ETMEK İÇİN 16 HAZİRAN PAZARTESİ GÜNÜ SAAT:18:30'DA ALSANCAK SEVİNÇ PASTANESİ ÖNÜNDE TOPLANIYORUZ. TÜM DEMOKRASİ GÜÇLERİNİ VE HALKIMIZI AKP'NİN FAŞİST TERÖRÜNE DUR DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ. HDP-HDK İZMİR 1 21 Yanıtla
    ....: Bak hele polis terorune dur diyceklermis. Sizin toplandiginiz yerde anca pkk teroru olur, karaktersiz topluluk. 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement