Kılıçdaroğlu: Siirt'in Başına Talih Kuşu Değil, Akbaba Kondu - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: Siirt'in Başına Talih Kuşu Değil, Akbaba Kondu

Kılıçdaroğlu: Siirt\'in Başına Talih Kuşu Değil, Akbaba Kondu

Kılıçdaroğlu partisinin Siirt mitinginde, Başbakan Erdoğan'ın milletvekili seçilmesinin önündeki engellerin kendi destekleri ile kalktığını ve Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçildiğini hatırlattı

03.05.2011 18:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Siirt mitinginde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilmesinin önündeki engellerin kendi destekleri ile kalktığını ve Erdoğan'ın Siirt'ten milletvekili seçildiğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, "Geldi Siirt'ten milletvekili adayı oldu, siz de seçtiniz ve dendi ki 'Siirt'in başına talih kuşu kondu. ' Siirt'in başına talih kuşu mu kondu, akbaba mı kondu? Akbabaları bilirsiniz. Talih kuşu konsaydı fabrikalar olurdu, işsizlik olmazdı, insanlar çalışırdı, alın teri dökerdi, emeğinin karşılığını alırdı ve Siirt onların dediği gibi İstanbul'un Ataköy'ü olurdu. Oldu mu? Olmadıysa seçimlerde iki elim Siirtlinin yakasındadır" dedi.

Özel uçakla Siirt'te geldikten sonra karayoluyla Baykan İlçesi'ndeki Veysel Karani Hazretleri'nin türbesini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Siirt'e geçerek Cumhuriyet Maydanı'nda 2 bin kişiye seslendi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı meydanda CHP Siirt 1'inci sıra milletvekili adayı Mehmet Muhdi Koyuncu'nun astığı 'Sözde değil özde Kürt dostu, yiğitoğlu yiğit oğlan' yazılı büyük pankart dikkati çekti. Siirt'in derdinin olup olmadığını kimsenin sormadığını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi;

NEREDE ATAKÖY

"Siirt'in bir derdi var mı diye sormuyorlar. Siirt'in derdi var ben biliyorum. Sorunu var. Ama Siirt'ten sitemim var, Siirtlilerinde benden sitemi var. Konuşacağız bunu. Önce kendi kusurumuzdan söz edeyim. Biz Siirt'ten az oy alıyoruz, ama kabahat Siirtli de değil bizde. Biz hiç geldik mi? Elinizi sıktık mı? Derdinizi dinledik mi? Siz de bize oy vermediniz, haklısınız. Şimdi geliyorum derdinize derman olacağım. Oy verseniz de vermeseniz de sizin için çalışacağım. Ben sizden oy istiyorum. Ben size birileri gibi öyle uçuk kaçık projeler değil. Size yeni söz verdiler dediler ki, 'efendim Siirt'i İstanbul'un Ataköy'ü gibi yapacağız' Bunu ben demedim. Söyleyenler iktidar koltuğunda oturuyor, gelecekler buraya, şuraya. Bir bez asın deyinki 'Ataköy'ü göremedik nerede Ataköy' Eğer size söz verildi ve sözün gereği yapılmadıysa demokratik yollardan hesap sorun. Sandıkta oy kullanacaksınız. "

SİİRT'İN BAŞINA TALİH KUŞU DEĞİL AKBABA KONDU

Kendilerinin demokrasiden, özgürlükten yana olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletvekili seçilemiyordu. Anayasayı değiştirdik dedik ki mademki yüzde 34. 7 oy aldı o zaman biz milletin iradesine saygı gösteririz ve anayasıyı değiştirdik. Geldi Siirt'ten milletvekili adayı oldu, siz de seçtiniz ve dendi ki 'Siirt'in başına talih kuşu kondu' Siirt'in başına talih kuşu mu kondu, akbaba mı kondu? Akbabaları bilirsiniz; talih kuşu konsaydı fabrikalar olurdu, işsizlik olmazdı, insanlar çalışırdı, alın teri dökerdi, emeğinin karşılığını alırdı ve Siirt onların dediği gibi İstanbul'un Ataköy'ü olurdu. Oldu mu? Olmadıysa seçimlerde iki elim Siirtlinin yakasındadır. ya verdiği sözü tutarlar ya Siirt onları sandığa gömecektir. Diyeceksiniz eleştirmek kolay. Arkadaş sen bana ne yapacağını söyle diyeceksiniz. Ben buraya iktidarı eleştirmek için değil ne yapacağımızı söylemeye geldim. Ekonomi demokrasi, sosyal devlet açısından, özgürlükler açısından ne yapacağız bunuda biliyoruz. "

YOKSULLUĞU ÖNLEMEK İÇİN KURULAN 14 KURULUŞUN BÜTÇESİNİ HESAPLADIM

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'de binlerce çocuğun yatağa aç girdiğini söyledi. Yoksulluğu bitereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, Aile Sigortası projesinin finansman kaynaklarını eleştiren hükümete şöyle yanıt verdi:

"Bize verdikleri cevap efendim diyorlar 'siz bu parayı nereden bulacaksınız' Bu memleket, yeri geldiği zaman demiyorlar mı dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birisi. 12 milyon 715 bin yoksulumuz var. Ailelerle beraber düşündüğünüzde ciddi bir sayıdır. Her aileye 600 lira vereceğiz ama bu asgarisidir. Çocuk sayısı fazlaysa, bu rakam yükselecek. Devletin parası var. Kaynakta şurdan; Devlette bu tür yatırım yapan 14 kuruluş var. Yoksulluğu önlemek için. 14 kuruluşun bütçesini topladım, ben bilirim onlar bilmezler. Geriye kalıyor açık 7 milyar 400 milyon lira. Bütün kamu harcamalarının yüzde 1. 7'si. ya 100 liradan 1 lirayı yoksullara ayırdım diye bunun kaynağı sorulur mu? Size sözüm var, ahdim var. Bu güzel coğrafyada bir çocuğu bile yatağa aç sokmayacağız. Herkes barış huzur içinde yaşayacak. "

TÜRKİYE GÜLLÜK GÜLİSTANLIKSA ÇOCUKLAR NİYE AÇLIKTAN ÖLÜYOR

Türkiye'nin güllük gülistanlık gösterildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Benim önceliğim, Kemal kardeşinizin önceliği, bu Türkiye'de herkesin gelir sahibi olması, AŞ iş sahibi olmasıdır. Benim önceliğim bu. Onların önceliği ne? Benim cebimde vatandaşların şikayetleri dertleri var açın bakın onların ceplerine ABD dolarları var aramızdaki fark bu" diye konuştu.

YETKİ VERİN 4 AYDA SEÇİM BARAJINI DÜŞÜREYİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisi için 'vatandaş', hükümet için ise 'yandaş' olarak ayrıcalık tandığını savunarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi diyorlar ki seçim barajını indirirsek ne olurmuş istikrar bozulacakmış. Ne istikrarı bozulacak. 12 Eylül anayasanın getirdiği değişiklik şu: ben oyumu başka partiye veriyorum başka parti milletvekili çıkarıyor. Böyle milli irade olur mu?" Şimdi bakın, ben yüzde 10 barajını demokrasinin önünde en ciddi engel olarak görüyorum. Buradan da ilan ediyorum 13 Haziran sabahı bu kardeşinize yetki verirseniz, ilk 4 ay içinde değiştireceğimiz kanun yüzde 10 barajını indirmektir. Bunu tarihe gömeceğim ben. Bu yetmedi, 12 Eylül ve sonrasında binlerce faili meçhul var. Faili meçhuller aydınlansın diye en az 7-8 kez TBMM'de araştırma önergesi verdik. Kim engel oldu? Demokrasi diyorlar, 12 Eylül diyorlar. Yahu gel faili meçhulleri araştıralım dedik, araştırmadılar. Faili meçhullerin araştırılmasına engel oldular. Onun için 12 eylül ürünü olan partiler 12 eylül ile hesaplaşamazlar. AKP 12 eylül ürünüdür. Değil diyorsa Recep Tayyip Erdoğan istediği televizyonda karşıma çıksın hesaplaşalım diyorum. "

ASIL STATÜKOCUNUN ALLAH'I ANKARA'DA

Kayıplarla ilgili komisyon kurulması tekliflerinin redddedilğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Gel araştıralım uluslararası standartlarda komisyon kuralım dedik, gelmediler. Bir de bize statükocu diyorlar. Statükocunun Allah'ı Ankara'da oturuyor. Demokrasiyi ve özgürlüğü, barışı, insan hakları temelinde demokrasi ve özgürlüğü genişleterek getireceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Ben baştan beri söyledim. Biz ne AKP'yiz ne de başka bir partiyiz. Biz CHP'yiz. Yeni Cumhuriyet Halk Partisiyiz" dedi.

MISIR'IN TEŞVİKİNİ DOĞU'DA VERECEĞİZ

Diyarbakır Cezaevini iktidarları döneminde 'İnsanlık Müzesi' yapacaklarını belirten Kılıçdaroğlu şöyle dedi:

"Doğu Güneydoğu'ya teşvik çıktı, özel sektör gelmedi. Mısır'a gittiler tekstilciler. Mısır'ın verdiği bütün teşvikleri Doğu'da vereceğiz. O fabrikaların tamamı Türkiye'ye gelecek istihdam yaratılacak. Gerekirse o fabrikalar için vergiyi sıfırlayacağım. Yeter ki bu ülkede çalışsınlar istihdam yaratsınlar. Tekel fabrikaları niye kapatıldı. Amerikalılar kazansın diye fabrikaları kapattılar. Çok şükür hepiniz de marlboro içiyorsunuz ne diyeyim size. Bizim tütünümüzü dünyanın dört bir yanına ihraç ederdik. Tütünü yasakladılar, fabrikaları kapattılar, işçileri sokağa attılar. İşçiler hak aramaya kalktı vay efendim kul hakkı yiyenlere izin vermeyiz dediler. Kul hakkını kim yer hortumcular yer. İsterse amerikaya kaçsınlar oradan bulup buraya getireceğim. "

KILIÇDAROĞLU'NA GÖMLEK TEPKİSİ

Mitingin sonuna doğru alanda bulunan Ahmet Pekgöz adlı bir kişi Kılıçdaroğlu'nu doğru bağırarak, "Ne konuşuyorsun. Bırak Başbakan işini yapsın. Sen 500 liralık gömlek giyiyorsun" deyince partililer tarafından engellenmek istendi. Pekgöz'ün ısrar etmesi üzerine polis devreye girip alandan uzaklaştırdı. Kılıçdaroğlu, Pekgöz'ün söylediklerini tam olarak duyamadığı için bir cevap vermedi.

- Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: Siirt'in Başına Talih Kuşu Değil, Akbaba Kondu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement