Kılıçdaroğlu, Yüksekova'daki Terör Saldırısını Lanetledi - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu, Yüksekova'daki Terör Saldırısını Lanetledi

Kılıçdaroğlu, Yüksekova\'daki Terör Saldırısını Lanetledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26.Dönem Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın’ın eşi Günseli Akaydın’ın cenaze törenine katıldı.

01.08.2018 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26.Dönem Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın eşi Günseli Akaydın'ın cenaze törenine katıldı. Yüksekova'daki terör saldırısını lanetleyen Kılıçdaroğlu, "Terörden çok çektik. Büyük acılar yaşıyoruz. Umuyorum ve diliyorum bu terörü hep birlikte sonlandırırız. Bir insanlık suçu, bir anneden bir çocuktan ne istersiniz. Bir annenin ve çocuğunun günahı nedir. Bunu yapanlar insanlıktan nasiplerini aldılar mı? Lanet olsun diyoruz, lanet olsun" dedi.

Kanser tedavisi gördüğü hastanede 2 gün önce hayatını kaybeden Günseli Akaydın (67) için Muratpaşa Camii'nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Havanın sıcak ve kalabalığın fazla olması nedeniyle törene katılanlar zor anlar yaşadı. Yoğun katılımın olduğu törende, yüzlerce çelenk yer aldı. Cenaze töreni öncesi Mustafa Akaydın, taziyeleri kabul etti. Akaydın'ın sık sık gözlerinin dolduğu görüldü.

Cenaze namazının kılınmasının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu da Günseli Akaydın'ın tabutuna bir süre omuz verdi. Kılıçdaroğlu, cenaze törenine katılan Antalyalılarla tokalaşarak, bir süre sohbet etti.

Günseli Akaydın'ın cenazesi, Uncalı Kent Mezarlığındaki aile kabristanlığında defnedildi.

"Terörü lanetliyoruz"

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu Astsubay Çavuş Şerkan Karakaya'nın eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa Karakaya'nın şehit edildiği terör saldırısını lanetleyen Kılıçdaroğlu, "Her ölüm acıdır. Bugün bir doktoru, bir anneyi defnettik. Milletvekilimize, ailesine yakınlarına torunlarını baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Daha acı olanı Hakkari'de bir annenin ve çocuğunu şehit edilmesidir. Terörden çok çektik. Büyük acılar yaşıyoruz. Umuyorum ve diliyorum bu terörü hep birlikte sonlandırırız. Bir insanlık suçu, bir anneden bir çocuktan ne istersiniz. Bir annenin ve çocuğunun günahı nedir. Bunu yapanlar insanlıktan nasiplerini aldılar mı? Lanet olsun diyoruz, lanet olsun. Bir çocuğu bir anneyi acımasızca katledenlere lanet olsun diyoruz, hep birlikte teröre, terör örgütlerine, teröre dersek verenlere hep birlikte karşı çıkarsak bu belayı başımızdan atarız" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kurultayla ilgili yöneltilen soruyu cevapsız bıraktı.

Törene CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, CHP'li milletvekilleri, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve partililer ile çok sayıda kişi katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu, Yüksekova'daki Terör Saldırısını Lanetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement