Kılıçlı, Atlı "Hayır Timi" Karşıladı - Son Dakika
Politika

Kılıçlı, Atlı "Hayır Timi" Karşıladı

Kılıçlı, Atlı "Hayır Timi" Karşıladı

Karadeniz Turuna Çıkan Kılıçdaroğlu Rize'den Sonra Artvin'e Geçti.

02.08.2010 18:37  Güncelleme: 18:55

Karayoluyla Artvin'in Şavşat ilçesinden gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürücüleri beyaz tişörtler giymiş ve üzerinde 'Üniversite sınavlarında Ardahan'ı sonuncu yapanlara hayır' yazısı bulunan atlılar ile dikkat çekti. Ellerinde kılıçlar bulunan ve CHP bayraklarını dalgalandıran atlı 'hayır' timi, Kılıçdaroğlu'nun seçim otobüsüne bir süre eşlik etti. Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Hakkı Süha Okay, Genel Sekreter Yardımcısı Gökhan Günaydın, Ardahanlı MYK üyesi Gürsel Tekin, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, MYK üyesi Hüseyin Karakoç'un da hazır bulunduğu Şehir Stadyumu yanındaki mitingi yaklaşık 3 bin kişi izledi. 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla karşılanan CHP lideri Kılıçdaroğlu, yola çıkarken tek umudunun halk olduğunu söyledi. Kalabalığın 'Vur vur inlesin, Recep Bey dinlesin' sloganları üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

RECEP BEYE DİNLETECEĞİZ

"Hiç merak etmeyin Recep Beye dinleteceğiz. Ülke nasıl yönetilirmiş, ülke nasıl kalkındırılmış göstereceğiz. Onlar ülkenin sorunlarına talip olmadılar, 'nasıl çözeriz' diye düşünmediler. Ardahanlının, Antalyalının, Hakkarilinin derdi nedir düşünmediler. Onlar tek bir şey düşündüler. 'Nasıl malı götürürüz, nasıl cebimizi doldururuz', onu düşünüyorlardı. AKP halka hesap verecek, ama hesap vermesinin ilk durağı 12 Eylül. Ben size soruyorum bu Anayasa değişikliği sizin bir derdinize derman oluyor mu? Bu değişiklikle yolsuzluklar önlenecek mi? Bu değişikli alın terini karşılığını alacak mı? Esnafın derdi çözülecek mi? Emeklinin durumu düzelecek mi? O zaman asıl soru soruyorum: Bu anayasa değişikliği kimin derdine çare? Hepiniz biliyorsunuz Recep'in derdine çare. Recep Bey Yüce Divana gitmesin derdi, bu. Recep bey divana gitmezse o zaman tüyü bitmemiş yetimin hakkını nasıl koruyacağız?"

TEFECİ FAİZİ

Ardahan esnafının devlete olan borcunun 160 bin lira olduğunu, ana paranın faiziyle birlikte 1 milyon 260 bin liraya yükseldiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "Böyle bir borcun faizi böyle olur mu? Bu hükümete tefeci hükümet denir. Bu faiz ancak tefecilerin uygulayacağı bir faizdir. Bütün esnaf sanatkar dostlara söylüyorum. Hiç meraklanmayın halkın iktidarı geliyor. Faizin altında sizi inletmeyeceğiz" diye konuştu.

Ardahanlıları anayasa değişikliğine 'hayır' demeye çağıran Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliklerinin içinde dokunulmazlık yok. Yani hayali ihracat yapan, ihaleye fesat karıştıran, halkı dolandıran, kalpazanlık yapanlar mecliste sizi temsil ediyor. Siz bu temsile 'evet' diyor musunuz. İthal eti getirene 'hayır' diyeceğiz. Dokunulmazlıkları getirmediğin sürece yine 'hayır' diyeceğiz. 8 yıldır Türkiye'yi yöneten hükümet sadece dert ve sorun üretti. Ülkenin hangi derdini çözdüler. Sadece dert yaratan hükümettir, sorun yaratan hükümettir. 12 Eylül de hayır diyin, bu milletin yakasından bir an önce düşerler" dedi.

Miting sonunda oyuncak bebeğiyle ünlü Damal İlçesi'nin Belediye Başkanı CHP'li Gülcemal Fidan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Damal bebeği' ve Damal'ın Karadağ sırtlarına düşen 'Atatürk silueti'nin fotoğrafını hediye etti.

Turgay İPEK- Salih TEKİN- Deniz BAŞLI- ARDAHAN- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kılıçlı, Atlı 'Hayır Timi' Karşıladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement