Kuzey Makedonya'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçim Tarihleri Belirlendi - Son Dakika
Politika

Kuzey Makedonya'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçim Tarihleri Belirlendi

Kuzey Makedonya\'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçim Tarihleri Belirlendi

Kuzey Makedonya'da cumhurbaşkanlığı seçimi 24 Nisan'da, genel seçim ise 8 Mayıs'ta yapılacak. Meclis Başkanı Jovan Mitrevski, seçimlerin tarihlerini belirleyen kararnameleri imzaladı. Mitrevski, tüm ilgili kurum ve kuruluşlardan adil ve demokratik bir seçim sürecine katkıda bulunmalarını beklediğini ifade etti. İktidar ile muhalefet partileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda seçim tarihleri üzerinde mutabakata varılmıştı.

15.02.2024 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuzey Makedonya'da cumhurbaşkanlığı seçimi 24 Nisan'da, genel seçim ise 8 Mayıs'ta yapılacak.

Meclis Başkanı Jovan Mitrevski, 7. Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun 24 Nisan'da, ikinci turunun 8 Mayıs ve aynı gün 11. genel seçimlerin düzenlenmesini öngören kararnameleri imzaladı.

Meclisten yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Mitrevski, tüm ilgili kurum ve kuruluşlardan; demokratik, NATO üyesi, Avrupa Birliği (AB) üyeliği yolundaki bir ülkeye yakışır, adil ve demokratik bir şekilde seçim sürecine katkıda bulunmalarını beklediğini kaydetti.

İktidar ile muhalefet partileri arasında Aralık 2023'te gerçekleşen görüşme sonrası, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun 24 Nisan, ikinci turunun 8 Mayıs ve aynı gün genel seçimlerin düzenlenmesi konusunda mutabakata varılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kuzey Makedonya'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçim Tarihleri Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement