Makedonya'yı Erken Seçime Götürecek Geçici Hükümet Kuruldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Makedonya'yı Erken Seçime Götürecek Geçici Hükümet Kuruldu

19.01.2016 14:44

Eyüp Salih/ Üsküp, 19 Ocak ( DHA ) –Makedonya meclisinde yer alan partiler arasındaki anlaşmayla Başbakan Nikola Gruevski'nin istifasından sonra erken seçime kadar geçici hükümet kuruldu.

Eyüp Salih/ Üsküp, 19 Ocak ( DHA ) – Makedonya meclisinde yer alan partiler arasındaki anlaşmayla Başbakan Nikola Gruevski'nin istifasından sonra erken seçime kadar geçici hükümet kuruldu.

Emil Dimitriev başbakanlığında kurulan geçici hükümet meclisten güven oyu aldı. 72 evet oyla kurulan geçici hükümet iş başına geldi. Mecliste yapılan yemin esnasında muhalefet milletvekilleri protesto etti.

Erken seçimin 24 Nisan 2016 tarihinde düzenlenmesi için Muhalefet partisi Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği, seçmen kütüklerinin temizlenmesi ve baskıdan arınan medya şartını ileri sürdü.

Seçimden 60 gün önce, 24 Şubat'ta Meclisin feshedilmesi de karara bağlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Makedonya'yı Erken Seçime Götürecek Geçici Hükümet Kuruldu - Son Dakika


Advertisement