Malatya’da Güzel Çalişmalar Yapiliyor - Son Dakika
Politika

Malatya’da Güzel Çalişmalar Yapiliyor

Malatya’da Güzel Çalişmalar Yapiliyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan Başkan Çakır'a Tebrik

27.11.2010 19:16  Güncelleme: 19:25

Havaalanı terminal binasının açılış töreni için Malatya'ya gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ziyaret ettiği Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a övgüler yağdırırken, bir de müjde verdi.

Belediyecilik hizmetlerinde Malatya'da çok güzel işler yapıldığını belirterek Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı tebrik eden Bakan Yıldırım, Karayolları 81. Şube Şefliği yerinin de yeşil alan olarak düzenlenmesi kaydıyla Malatya Belediyesi'ne devredileceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın 27 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'deki Belediye ziyaretine, Malatya Valisi Ulvi Saran'ın yanısıra milletvekilleri Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak, AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, genel müdürler, daire müdürleri, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ile kalabalık bir heyet katıldı.

Çakır: Malatya'nın geleceğine yönelik çalışmalar yapıyoruz…

Ziyaret sırasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a kısa bir brifing veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ulaştırma Bakanlığı olarak Malatya'ya yapılan yatırımlardan dolayı Malatyalılar adına Bakan Binali Yıldırım'a teşekkür etti. Hazırlanan Ulaşım master planı ve Valilikle birlikte başlatılan çevre düzeni planıyla uzun vadede Malatya'nın geleceğine yönelik çalışmalar yapıldığını kaydeden Başkan Çakır, yapılan altyapı, yol açma genişletme ve kaldırım düzenleme çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Şehrin sosyal ve kültürel yapısına hizmet verecek projeler geliştirdiklerini de kaydeden Başkan Çakır, "Semt konakları, taziye evleri, yaşam merkezleri, nikah sarayı gibi projelerimiz var. bunların temelini önümüzdeki aylarda atacağız" dedi.

Malatya Belediyesi'nin Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü çalışmalara da değinen Başkan Çakır, çevreyolu üzerine yapılan altgeçitlerin çevre düzenlemesini Malatya Belediyesi'nin yaptığını, ayrıca şehrin batı girişi çevreyolu genişletme ve düzenleme çalışmalarını da birlikte yaptıklarını söyledi.

Malatya, Bölgenin cazibe merkezi…

Malatya'nın bölgenin cazibe merkezi olduğunu ve yapılan çalışmalarla da Malatya'nın çehresinin değişeceğini kaydeden Başkan Çakır, Malatya'nın hem göç aldığını, hem de göç verdiğini belirterek, yapılacak olan hizmet ve yatırımlarla göç vermenin önüne geçmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanımızı Tebrik Ediyorum…

Malatya'da güzel çalışmalar yapıldığını ve bundan dolayı da Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı tebrik ettiğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise şehrin altyapısına bakıldığı zaman, şehrin geleceğinin daha iyi anlaşıldığını söyledi. Yol boyunca yapılan güzel çalışmaları gördüğünü kaydeden Bakan Yıldırım özetle, "Hizmetlerin diğer alt yapı eksiklikleriyle beraber yapılıyor olması çok önemli.

Bu bakımdan Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Malatya'nın şehir girişlerini bölünmüş yollarla güzelleştiriyoruz. Buna uygun olarak şehir içi ana güzergahlarınında aynı şekilde yapılması içinde belediyemiz ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Kavşak düzenlemeleri, alt geçit düzenlemeleri hava alanından bu tarafa devam eden yol düzenlemeleri, beylerderesi viyadüğü Malatya'yı gelecekte farklı bir konuma, farklı bir görünüme getirecek projelerin bazılarıdır.

Kuzey çevre yolu projesini de belediyemiz ve valiliğimizle birlikte kamulaştırma çalışmaları yapılmak suretiyle gerçekleştireceğiz. Bununda kararını verdik. Çevre yolu tabi Malatya şehir içi trafiğini de kurtaracak, rahatlatacak bir projedir. Önemli bir projedir. 54 km.uzunluğunda bir yoldur. Çevre yolundan ziyade büyük ölçekli bir orta yol durumundadır. Malatya'nın yola ihtiyacı var. Bunu biliyoruz. Bunun içinde gereken neyse yapacağız" dedi.

Bakan Yıldırım'dan Müjde: Karayolları Arazisi Malatya'ya Kazandırılacak…

Malatyalılar'a büyük bir jest yapan Bakan Yıldırım, 81. şube şefliği arazisinin yeşil alan olarak düzenlenmesi şartıyla Malatya Belediyesi'ne devredecekleri müjdesini de verdi. Yeşil alanların çok önemli olduğunu kaydeden Yıldırım, yeşil alan denilince akan suların durduğunu söyledi.

Yeşiltepe Gazi Mahallesi, Gazi Caddesi üzerinde bulunan ve güzel bir görüntü arzetmeyen 5. DDY İşletme Müdürlüğü'ne ait lokomotif bakım atölye yerinin yol genişletme ve peyzaj düzenleme çalışmasının Belediye ile müşterek yapılması hususundaki talebi ile ilgili de bir imar çalışması yapılmasını isteyen Bakan Yıldırım, "Demir yollarının da Malatya'nın da kazanacağı bir proje geliştirilebilirse gerekli yardım ve desteği veririz. Zira Malatya'nın merkezinde olan bu yerlerin bu olumsuz görüntüden kurtarılması lazım" şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a kayısı kristali ile tepsi içerisinde kuru kayısı hediye etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Belediye'yi ziyaretinin ardından, beraberindeki heyet ile birlikte Devlet Demiryolları'nın yeşiltepe bölgesinde bulunan Lokomotif Bakım Atölyesi alanında incelemelerde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Politika Malatya’da Güzel Çalişmalar Yapiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement