Meclis'in 'Eli Maşalı' Vekilleri! - Son Dakika
Politika

Meclis'in 'Eli Maşalı' Vekilleri!

Meclis\'in \'Eli Maşalı\' Vekilleri!

Meclis'te CHP'li Ağyüz'ün AKP'lilere "Siz Tekdirden Ders Almıyorsunuz, Sizin Hakkınız Kötektir." Sözleri Ortamı Gerdi.

24.02.2010 17:01

Meclis Genel Kurulu'nda CHP'li Yaşar Ağyüz'ün AKP'lilere yönelik "Siz tekdirden ders almıyorsunuz, sizin hakkınız kötektir. Abbas yolcu ama hesap vermeden sizi bırakmak yok" şeklindeki sözleri gerginliğe neden oldu. AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Ağyüz'e "Meclis kötekli konuşmalara alışık değil. Vatandaş kantara sizi de bizi de koyacak. Seçimde vatandaş kime 'güle güle' diyecek göreceğiz" karşılığını verdi.

Meclis Genel Kurulu'nda Arsa Üretimi ve Değerlendirilmesi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapan tasarının görüşmeleri sırasında tartışma yaşandı. CHP grubu adına söz alan Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, TOKİ'nin bir kamu kurumu olmadığını, sırtını hükümete dayayarak çalıştığını belirterek hükümeti arsacılık yapmakla suçladı. TOKİ ihalelerinin AKP'nin yandaşlarına peşkeş çekildiğini kaydeden Ağyüz, AKP'yi kaynak israfı yapmakla suçladı ve "Siz tekdirden ders almıyorsunuz, sizin hakkınız kötektir. Abbas yolcu ama hesap vermeden sizi bırakmak yok" dedi.

Ağyüz'ün sözlerine AKP'li milletvekilleri tepki gösterirken, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, yaptığı konuşmada, eleştirilerin olabileceğini ancak bunların hakaret etmeden söylenmesi gerektiğini kaydetti. Bozdağ, Ağyüz'e "Fikri acziyet içinde olanlar belki bu üslubu tutturamıyor" derken, AKP'ye yönelik haksız eleştiriler olduğunu da savundu.

Bozdağ, AKP'li Avni Doğan ve Ahmet Aydoğmuş hakkında parti tarafından başlatılan incelemeyi hatırlatarak gerekirse bu iki milletvekilini disiplin kuruluna sevk edebileceklerini bildirdi.

Daha önce polisle tartışan bir milletvekilini de disiplin kuruluna verdiklerini hatırlatan Bozdağ, Ağyüz'ün sözleriyle ilgili CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'a dönerek "siz ne yapacaksınız?" diye sordu. Bozdağ, "Meclis kötekli konuşmalara alışık değil. Vatandaş, kantara sizi de bizi de koyacak. Seçimde vatandaş kime 'güle güle' diyecek göreceğiz" diye konuştu. (ANKA)

(EG/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Meclis'in 'Eli Maşalı' Vekilleri! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement