Merkez Parti Genel Başkanı Karslı Açıklaması - Son Dakika
Politika

Merkez Parti Genel Başkanı Karslı Açıklaması

Merkez Parti Genel Başkanı Karslı Açıklaması

"Her fikirden insan içimizde var. İleride, fiilen görev yapan milletvekilleri, grup kurmak istediğimiz için tabii ki onlar da olacak" "(Cumhurbaşkanlığı seçimi) Tayyip Bey ile diğer adayı karşılaştırdığınızda, insaflı olmak lazım. Siyasette geçirdiği emek ve birikimi karşılaştırdığınız zaman, iki aday huzuruma gelse, emek ve uğraşma noktasında Tayyip Bey önde" "Bizim siyasetimiz bize 'Ya kırk satır ya kırk katır'ı dayattı.

07.07.2014 15:41

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, partilerinde her fikirden insanın bulunduğunu belirterek, ileride, fiilen görev yapan milletvekillerinin de kendilerine katılacağını belirtti.

Balgat'taki genel merkez binasında düzenleği basın toplantısında, partisinin kuruluş amaç ve felsefesine ilişkin bilgiler veren Karslı, partinin 3 yıllık bir mücadelenin sonucunda kurulduğunu, bu süreçte Türkiye'yi dolaşarak halkın talep ve beklentilerini dinlediklerini belirtti.

Karslı, hukuku, adaleti ve hürriyeti esas alan bir parti olduklarını, devlet ve milleti ilelebet payidar etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Türkiye'de adalet alanında sıkıntılar bulunduğunu öne süren Karslı, adaleti yeniden tesis edeceklerini, milliyetçilik ve din temelinde, yalan ve tenkite dayalı siyaset yapmayacaklarını, tarihi şahsiyetleri istismar etmeyeceklerini söyledi.

Karslı, partilerinin bir merkez parti olduğunu, her düşünceden ve yaşam biçiminden insanların bulunduğunu dile getirerek, "Merkez, tüm kenarlara eşit mesafeyi ifade eder. Herkese eşit davranılan, her fikirden insanların olduğu bir merkez. Biz, ideoloji partisi değiliz. Bizim dayanağımız kuvvet değil, haktır, gideceğimiz yer milletin menfaatidir" dedi.

-"Dindar bir cumhuriyetçiyim"

Kendisini, "Dindar bir cumhuriyetçi" olarak nitelendiren Karslı, cumhuriyeti korumayı ve Türkiye'yi herkesin huzurla yaşayacağı bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Karslı, siyaset sahnesinde yaşananların kendisini parti kurmaya teşvik ettiğini vurgulayarak, "İnsanın fıtratı hürriyet ister, serbestlik ister, adalet ister, kendine layık bir yaşama zemini ister. Biz, bunu teklif ediyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin belli şirketlere taksim edilmesine, kurum ve kuruluşlarıyla belli şirketlere satılmasına ve sermayenin maddi değerlerle birlikte manevi değerleri götürmesine karşı olduklarını belirten Karslı, şunları kaydetti:

"Maksadımız, insanımıza vurulan zincirleri kırmak. Önce insan, önce adalet, önce hürriyet demek için, çaresizliği ortadan kaldırıp çare 'biziz' demek için bedenleri metalaşlaştırılan, kişilikleri değil, başka hususiyetleri öne çıkarılan, hakları alınan, yok sayılan kadınlara hürriyet ve eşitliği temin etmek için, emekleri sömürülen insanlara hakkıyla haklarını tevdi etmek için, Türkiye'de son zamanlarda usul hale gelen bir parça kömür, bir torba iaşe görüntülerini ortadan kaldırmak için, sosyal devleti gerçekleştirmek için, AB'ye teslim edilmiş tarımımızı yeniden ihya etmek için, köylüyü yeniden milletin efendisi yapmak için, kamu gücünün eşit ve adil kullanılması için, sadece fertlerin değil, devletin de hukuka tabi kılınması için hırsızlığın, yoksulluğun, yağmacılığın, talanın siyasetten bertaraf edilmesi için, inancımızın bir muhabbet, muamelet, yaşama biçimi olduğunu anlatmak için, kavga ile değil nezaketle, ahlakla, hoşgörüyle bir hayat tesis etmek için, iktidar ve muhalefetin ülkeyi beraber getirdiği bu karmaşadan, sıkıntıdan kurtarmak için, vatan, namus, din, mukaddesat, adalet ve hürriyet için, birliğimizi, bütünlüğümüzü, istikbalimizi kendimiz, çocuklarımız ve torunlarımıza tesis etmek için kuruluşumuzu gerçekleştirdik."

-"Ya kırk satır ya kırk katır"

Konuşmasının ardından, gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Karslı, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin bir soru üzerine, "Tayyip Bey ile diğer adayı karşılaştırdığınızda, insaflı olmak lazım. Siyasette geçirdiği emek ve birikimi karşılaştırdığınız zaman, iki aday huzuruma gelse, emek ve uğraşma noktasında Tayyip Bey önde" dedi.

MHP, CHP ve bazı siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun ise siyasi hayattan bir isim olmadığını anımsatan Karslı, şöyle devam etti:

"Üniversite kursam Ekmeleddin İhsanoğlu'nu rektör yapmak lazım, Tayyip Bey konuşulmaz bile. 'Cumhurbaşkanlığı' dediğiniz zaman, siyasi birikim ve tecrübe açısından, sıkıntılarıyla birlikte, fiili kaosla birlikte bu insan (Recep Tayyip Erdoğan) haketmiş. Diğer aday açısından, 'Milleti bölmeyeceğim' diyor doğru, 'Birikimim var', doğru, 'Tecrübem var' doğru, 'İslami camiayı bilirim' diyor doğru. Peki doğru da birader bugüne kadar neredeydin? Senden başka bu işlere layık kimse yok mu? Bizim siyasetimiz temelden yanlış. Bizim siyasetimiz bize 'Ya kırk satır ya kırk katır'ı dayattı. Ben diyorum ki millet ikisine de beyaz oy versin, red. En azından birinci turda millet desin ki 'Bize niye dayatıyorsunuz?' Birinci raundda hepsine beyaz oy verelim. Dayatılana evet demek mecburiyetinde miyiz? Bu adaylardan hiçbirine kalbim ısınmıyor. Umum millet beyaz oy verelim."

Karslı, partisine iktidar ve muhalefet partilerinden katılım olup olmayacağı yönündeki bir başka soruya ise " AK Parti'den milletvekilliği yapmış arkadaşlarımız da var. Serpil Yıldız örneğin. Biz şöyle bir karar aldık. Şu anda fiili görev yapan milletvekillerini dahil etmeden kuracağız partiyi dedik. Genellikle yeni kadrolarla kuracağız dedik. Her fikirden insan içimizde var. İleride, fiilen görev yapan milletvekilleri, grup kurmak istediğimiz için tabii ki onlar da olacak. Biraz çalışıp kimliğimizi kazanalım sonra onları da dahil edeceğiz. Zaten kısmı ekserisi bize gelecek. Başka çareleri yok. Fıtrat yalan söylemez. AK Parti'nin külliyen bize gelmesi lazım. Çünkü külliyen muhakeme edilmesi lazım. Biz insafla muamele ederiz. Başkalarının eline düşerse 50 yıl sürer" karşılığını verdi.

Merkez Partisi'nde, bazı eski ANAP, DYP ve DSP'li siyasetçiler de bulunuyor.

-Karslı'nın özgeçmişi

Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Yıldıran köyünde 1964 yılında doğan Karslı, ilk ve orta eğitimininin ardından 1980 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Çeşitli akademik eserlere imza atan Karslı, İs­tan­bul Üni­ver­si­te­si Hu­kuk Fakül­te­si Öğ­re­tim Üye­si olarak görev yapıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Merkez Parti Genel Başkanı Karslı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement