MHP'de Kongre Tartışmaları - Son Dakika
Politika

MHP'de Kongre Tartışmaları

MHP\'de Kongre Tartışmaları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ankara teşkilatının tam kadro katılımıyla düzenlenen yemekli toplantıda, parti içi muhalefetin seçimli olağanüstü kongre çağrılarına tepki gösterdi.

05.12.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, Ankara teşkilatının tam kadro katılımıyla düzenlenen yemekli toplantıda, parti içi muhalefetin seçimli olağanüstü kongre çağrılarına tepki gösterdi. Çetinkaya, Ankara teşkilatlarının tam kadro olarak Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yanında olduğuna dikkat çekerek, "Türkmen beyimiz, büyüğümüz, liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in sonuna kadar emrinde yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduk, duymaya da devam edeceğiz" dedi.

İl Başkanı Çetinkaya, MHP Ankara İl Teşkilatı tarafından düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye önemli bir süreçten geçerken gündemi olağanüstü kurultaylarla oyalama lüksünün olmadığını ifade etti.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin olağan genel kurul tarihini daha önce açıkladığını hatırlatan İl Başkanı Çetinkaya, konuşmasında şunları söyledi:

"NE MİLAT NE MİAT"

"MHP'nin olağan genel kurulu 18 Mart 2018'de yapılacaktır. Bu tarihe kadar Milliyetçi Hareket'in tüm kadroları bir önceki genel kurulda üstlendikleri görevleri yapmakla mükelleftirler. Bugün MHP'nin en alt kademesinden en üst kademesine kadar herkes kıymetli delegasyonun seçimiyle göreve gelmiştir. Bu delegasyonun iradesini hiçe sayarak olağanüstü kurultaylar talep etmek, olağanüstü bir haksızlık olacaktır.

Ülkücü Hareketi, şimdi ölecek, dağılacak, yok olacak diye bekleyenler bilsinler ki, 1 Kasım Ülkücü Hareket için ne bir milattır, ne de bir miattır. Ülkücü Hareket; zindanda da olsa, makamda da olsa her şartta kıyamete dek yaşayacak, var olacaktır.

"MÜCADELEDEN YILMAK YOK"

Bizleri nihai mutluluğa, müreffeh bir geleceğe, tam manasıyla muktedir olmaya, yeryüzünün her sathında dirliğe taşıyacak asıl referans da, bozulmasına, esnemesine, delinmesine, eskimesine, yıkılmasına ve dağılmasına asla izin vermeyeceğimiz birliğimiz olacaktır.

Binlerce yıllık insanlık tarihinde milyonlarca badire atlatan Türk milliyetçiliği fikriyatı ve 46 yıllık siyasi yaşamında sayısı binlerle ama acısı asla ölçülemeyecek kadar çok sıkıntılara duçar olan Milliyetçi Hareket Partisi, dün olduğu gibi bugün de yılmadan, yorulmadan, rehavete ve yılgınlığa düşmeden yüce hedeflerine adım adım ilerlemeye devam edecektir. Yürüdüğümüz yol, bazen düz, bazen yokuş, bazen çiçekli, bazen de dikenli bir yol olacaktır.

Bu güne kadar hiçbir olumsuz şartta geri adım atmayan yüreğimiz, bugün ve bundan sonra da hiçbir dönem yorulmayacak, hız kesmeden Türk Milliyetçiliği uğruna mücadele etmeye devam edecektir."

"YOL ARKADAŞLIĞINDAN ONURLUYUZ"

"İçimize sokulmaya çalışılan fitneye karşı bizi koruyacak olan sarsılmaz temelimiz 'Ülkücü, ülkücünün öz kardeşi, sırdaşı, yoldaşıdır' hükmü olacaktır" diye konuşan Çetinkaya, konuşmasına şöyle devam etti:

"Unutulmamalı ki; içimizde karmaşaya sebebiyet verecek her davranış sadece ve sadece Türk düşmanlarını mutlu edecektir. İşte bu yüzden attığımız her adımı, nefsimizi ve hırsımızı bir kenara bırakıp öyle atmalıyız. Bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isterim ki, bizler sadece ömrünü değil, hep Ülkücü Hareket'in hizmet dairesi içerisinde nefes alıp nefes verdiğini bildiğimiz, davamızın bütün hafızasını taşıyan, kendi menfaatlerini birincil öncelik yapıp, kutsal değerlerimizin önüne koyanlara karşın, vatanımızın varlığı, devletimizin bekası, dilimizin adı, bayrağımızın namusu diyerek bu haberlerden bihaber çoğunluğun karşısında ilkelerimizi sımsıkı sahiplenmiş ve Milliyetçi Hareket Partisi'ni bu değerlerin tek tarafı yapmış, Türkmen beyimiz, Büyüğümüz, Liderimiz Devlet Bahçeli Bey'in sonuna kadar emrinde yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduk, duymaya da devam edeceğiz." - ANKARA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement