MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması

"Stratejik derinliğe sahip olduğu iddia edilen AKP'nin dış politikası, tarihi bağlarımızın olduğu bir coğrafyada bütün kapıların suratımıza kapanmasından başka bir işe yaramamaktadır"

18.06.2014 11:20

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Stratejik derinliğe sahip olduğu iddia edilen AKP'nin dış politikası, tarihi bağlarımızın olduğu bir coğrafyada bütün kapıların suratımıza kapanmasından başka bir işe yaramamaktadır" iddiasında bulundu.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Irak ve Suriye'nin bölünme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu belirterek, bölgedeki olağanüstü şartlardan ilk etkilenenlerin kaderlerine terk edilen milyonlarca Türkmen olduğunu ifade etti.

Telafer, Tuzhurmatu, Musul, Kerkük gibi onlarca şehirde sayısı milyonları geçen Türkmenlerin IŞİD'e esir bırakıldığını, Peşmerge ve PKK'nın insafına terk edildiğini öne süren Çetin, Kerkük'ün bir oldu bittiyle Barzani peşmergesine teslim edildiğini savundu. Çetin, şöyle devam etti:

"Telafer gibi Türkmen şehirlerinin IŞİD tarafından ele geçirilmesiyle birlikte Türkmenler katliam tehdidiyle yerlerini yurtlarını terk etmiş vaziyettedir. Olayları izlemekten öte bir şey yapamayan Türk dış politikası ise şehirler düştükten ve milyonlarca insan yerinden yurdundan olduktan sonra diplomasi marifetiyle yaşanan acziyeti örtebilecek midir? Sayıları üç milyonu aşan Türkmenler başta olmak üzere bölgedeki milyonlarca masum Müslüman ahalinin, mezheplere dayalı radikal İslami örgütler ve Kürt gruplar arasında tercih yapmak zorunda bırakılması düşündürücüdür."

"Stratejik derinliğe sahip olduğu iddia edilen AKP'nin dış politikası, tarihi bağlarımızın olduğu bir coğrafyada bütün kapıların suratımıza kapanmasından başka bir işe yaramamaktadır" görüşünü savunan Çetin, Milliyetçi ülkücü harekete göre bayrağın inmesinin kabul edilemeyeceğini, Türk'ün yaşadığı toprağın terk edilemeyeceğini belirtti.

Musul-Kerkük bölgesinde AK Parti Hükümetleri öncesinde izlenen dış politikanın, Türk varlığının yerlerinde korunması üzerine olduğunu ifade eden Çetin, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki şimdi Türkmenler bütün grupların tehdidi altında topraklarını ve canlarını kaybetme tehlikesiyle ne yapacaklarını bilemez haldedirler. Kürtlerin devletleşmeleri yolunda hayati öneme sahip petrol zengini Kerkük'ün teslim edilmiş olması, IŞİD'in aslında neye hizmet ettiğini göstermektedir. ABD'nin on yıllardır altyapısını hazırladığı Kürt devleti için Irak ve Suriye'den sonra Türkiye ayağındaki faaliyetlere karşı durabilecek milli politikaların uygulanabilmesi için bir MHP hükümeti tarihi bir ihtiyaç haline gelmiştir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement