MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın Basın Toplantısı - Son Dakika
Politika

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın Basın Toplantısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural\'ın Basın Toplantısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Demokratikleşme Paketi ile ilgili olarak, "Bu paket PKK taleplerini meşrulaştırmak amacını taşıyan bombalı bir pakettir."

26.09.2013 16:57

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Demokratikleşme Paketi ile ilgili olarak, "Bu paket PKK taleplerini meşrulaştırmak amacını taşıyan bombalı bir pakettir. Başörtülü kardeşimin durumu, Alevi-İslam inancına sahip insanlarımızın isteklerini PKK'nın gayri meşru talepleri için meze yapmak istiyorlar" dedi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bir ülke düşünün ki, sınırları yolgeçen hanı, teröristler istedikleri gibi girip çıkıyorlar. Statlar yolgeçen hanı olmuş, hapishanelerde yolgeçen hanı gibi olmuş. Bir tarafta PKK'ya hediye paketi için Bakanlar Kurulu çalışıyor. Ağlamadan sorumlu Başbakan Yardımcısı, kalkmış hadsiz bir şekilde MHP ve Genel Başkanı'na boyunu ve aklını aşan sözler söylüyor. 'Hazırladığımız paketin ne PKK ile ne İmralı hatta ne Çözüm Süreci ile kesinlikle bir ilişkisi yok. Acımasızca ve edep dışı bir ifade ile bu pakete PKK'nın başarısı olarak göstermek büyük bir densizliktir' demiş. Densizlikte sınır tanımayan bu zat, başkalarına söz söylemeden önce aynaya bakmalıdır. O sıfat ilk önce, 'PKK'lı teröriste ağlamayan insan değildir' diyen, İmralı sürecini Peygamber yolu gibi kutsal olarak gören, bebek katiline övgüler düzen PKK muhibbi Arınç'a yakışır. Bu sıfatların çok daha fazlası PKK ile pazarlık yapanlara yakışır. Arınç şuursuz şekilde konuşmaktadır. Milleti aptal yerine koyan bir zihniyetten başka bir anlam taşımıyor. Koro başladı, çünkü MHP ve Genel başkanı deşifre etti, bu paket PKK-İmralı-Kandil üçgeninde hazırlanan bir pakettir. Bu paketin böyle olduğunu deşifre ettik bir taraftan Hüseyin Çelik, bir taraftar Berkir Bozdağ, diğer taraftan Bülent Arınç'ın, 'zinhar PKK ile alakalı değildir' demesi bu paketin nasıl PKK istekleri ile Kandil, İmralı ve AK Parti şeytan üçgeninde hazırlandığını ortaya koyuyor" diye konuştu.

Ucu açık bir süreç içinde PKK'ya verilen sözleri meşrulaştırmak amacıyla bir paket hazırlandığını söyleyen Oktay Vural, "Bu paket PKK taleplerini meşrulaştırmak amacını taşıyan bombalı bir pakettir. Başörtülü kardeşimin durumu, Alevi-İslam inancına sahip insanlarımızın isteklerini PKK'nın gayri meşru talepleri için meze yapmak istiyorlar. Bu paket, paralel millet ve paralel devlet oluşturmak için hazırlanan bir pakettir. Arınç unutuyor, idrak yolları enfeksiyonundan maalesef idrak kaybı yaşamış, acilen bir vasküler demans uzmanına başvurmasında fayda var. Milletin balık hafızalı olduğunu sanıyor Arınç. Bu süreç bir al-ver sürecidir. Milletimiz bu paketin kimin için hazırlandığını biliyor. Bugün Hüseyin Çelik istediği kadar, 'Sayın Bahçeli çok iyi bilsin ki, hükümet-Kandil-İmralı üçgeninde hazırlanan bir paket söz konusu değil, PKK baskı yaptı, İmralı istedi yapıldı diye söylenenler iftiradır' söylerini sarf etsin milletimiz bu paketin kimin için hazırlandığını biliyor. Başbakan bugün söylüyor, 'müzakere bir tarafından dayatmasıyla olmaz, müzakere masada olur, bir adım atarsın, karşıdaki de bir adım atar.' Hani al-ver süreci değildi. Bunlar milletin karşısına çıkıp nasıl bu sözleri kullanıyorlar. Küçük aklınızla milleti kandıracağınızı mı zannediyorsunuz? 'Bu paketin Çözüm Süreci ile alakası yok' diyorlar, böyle bir yalanı nasıl söylüyorlar?" ifadelerini kullandıktan sonra Bakan Sadullah Ergin'in Çözüm Süreci'ne ilişkin yaptığı bir konuşmanın videosunu izletti.

"AK Parti demokrasimize gölge etmesin başka ihsan istemiyoruz" ifadelerini kullanan Vural, "AK Parti ırkçı sözlerden, bölücü sözlerden vazgeçerse, PKK'yı Kürtlerin temsilcisi görmekten vazgeçerse demokraside ilerleme olabilir. Başbakan 'sürpriz olacak' diyor, ama anlaşılan o ki bu sürprizden PKK'nın faydalanacağı açık ve nettir. AK Parti'nin demokrasi adı altında ortaya koyduğu adımların hepsinin leyhtarı PKK ve bölücülük olmuştur. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Allah bizi AK Parti'nin ileri demokrasisinden korusun" açıklamasında bulundu.

Bingöl Cezaevi'nden tünel kazarak kaçan PKK'lıların yakalanması ile ilgili sorulara cevap veren Vural, "İyi olmuş yakalanmaları. Bunları yakalıyorsunuz da elinde silahlı PKK'lıları niye yakalamıyorsunuz? ya tünelle ya da af ile paketlerle zaten KCK ve PKK'lılar serbest bırakılıyorlar. ya tünelden kaçacaklar ya da hukukta paketlerle açtıkları labirentlerden kaçacaklar. Umarım bu kaçış ile ilgili içeriden bir takım destekler var mı yok mu onlar tespit edilir. Ne fark eder ki sınırlarımız yolgeçen hanına dönmüş, geliyorlar gidiyorlar, 'Arınç ile birlikte karpuz kesmeye geldik' diyorlar. Umarım yargı paketiyle salıverilmezler. Yargıda tünel hazırlıyorlar. Yargı tünellerinden kaçıracaklar. 13 kişi daha serbest bırakılmış. KCK gibi paralel devlet yapılanmasını kuranlar serbest bırakılıyor. AK Parti'nin açtığı tünelden çıkmaları isteniyor. 'Siz tünel kazdınız ama siz tünelden çıkınca yakaladık ama yiğitlik bizde kalsın, biz sizi af ile serbest bırakıyoruz' diyerek müzakere sürecinin bir parçası olarak kullanılabilir" dedi.

Ertuğrul Günay'ın sağduyu çağrısına yönelik eleştirilerde bulunan Vural, "İğneyi kendilerine batırıyordur herhalde. Her halde öznesi 'kızım sana söylüyorum gelinim sen anla' gibidir. Sayın Günay'ın, 'biz üslubumuzu değiştirdik, bu politikalardan vazgeçiyoruz' demesi daha düğmeyi doğru iliklemek olur. Bu kutuplaşma siyasetinin başta AK Parti'nin terk etmesi gerekir. AK Parti'yi sağduyuya dönmeye davet ediyorum. Ertuğrul Günay'ın bu mesajından AK Parti'yi yönetenlerde mesajını alarak bu politikalardan vazgeçerler" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement