MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık Açıklaması

MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, AK Parti Milletvekili İdris Bal'ın ihraç talebiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilmesini eleştirdi.
Milliyetçi Hareket Partisi'nin Gediz ilçesi ile Eskigediz ve Yenikent...

23.11.2013 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Alim Işık, AK Parti Milletvekili İdris Bal'ın ihraç talebiyle partisinin disiplin kuruluna sevk edilmesini eleştirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin Gediz ilçesi ile Eskigediz ve Yenikent beldeleri belediye başkan adaylarının halka tanıtım törenine katılan Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, MHP Kütahya İl Başkanı Erol Alpertürk, MHP Gediz İlçe Başkanı Yücel Apaydın, belde belediye başkanları ve partililere hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son gelinen noktada nereye götürülmek istendiğini ve geçmiş 11 yılda yapılanları herkese hatırlatmak istediğini belirtti.

Son 11 yılda milletin özellikle milli ve manevi değerleri üzerine vurgu yaparak kendilerinden başkalarını Müslüman tanımayan bir anlayışın, her seçim dönemi öncesi din üzerinden nemalanarak milletin oyunu aldığını ve tek başına bu ülkeyi yönettiğini iddia eden Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, inancın herkes için çok kutsal olduğunu ifade ederek, "Herkesin Allah ile kendi arasındaki bu kuvvetli bağı siyaset malzemesi yaparak bu günlere gelen iktidarın bugün PKK'nın emriyle 2009'da başlattıkları sözde açılım süreci adı altında son yaşananlar, milletin şah damarına basmaktır" dedi. Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Demokratikleşme paketi adı altında bazı sözler verildi ve önce Andımız'ın bir yönetmelik değişikliği ile kaldırılması gerçekleştirildi. İlçelerin ismi değiştirildi. Şimdi sırada Kürtçenin özel öğretim kurumlarında ikinci bir dil olarak eğitim dili olması hazırlıkları var. Arkasından KCK'lıların ve PKK teröristlerinin cezaevlerinden çıkarılmasına yönelik paketler sırada. Bunlarla birlikte hatırlarsınız Müslüman Başbakan öğrencilerin evlerinde erkekli ve kızlı olarak kalarak ahlaksızlık yaptıklarını ima etmeye çalıştı ve ahlak bekçiliğine soyundu. Bu yetmiyormuş gibi arkasından Anadolu çocuklarının bilgi sahibi olmaları PKK terör örgütünü rahatsız ettiği için, Oslo sürecinde AKP'nin PKK'ya vermiş olduğu sözlerin gereği olarak dershanelerin kapatılması gündeme geldi. Buradan Sayın Başbakana sesleniyorum. Ey Sayın Başbakan zerre kadar vicdanın varsa, zerre kadar inancın varsa, zerre kadar Müslümanlıkla ilgili bir bağın varsa bu konuyu yeniden değerlendir. Bu işin altında 2014 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri pazarlığı vardır. Yoksa dershanelerdeki çocukların mağduriyeti falan bunun hiç umurunda değildir. Bu oyunu Milliyetçi Hareket Partisi bozacaktır.

İDRİS BAL ELEŞTİRİSİ

Şimdi Sayın Başbakan öyle bir diktatör yapıya geldi ki, kendi partisinden bir milletvekilinin dahi demokratik özgür düşüncesini ifade etmesine tahammül edemiyor. Bu milletvekili benim ilimin milletvekili. Kendisine dik duruşundan, onurlu duruşundan dolayı huzurunuzda teşekkür ediyorum. Sayın İdris Bal, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 9-10 yıldır söylediklerinin sade yüzde birini ifade etmiştir, ama bu da önemlidir. Biz söylediğimiz zaman Başbakan, 'Bunlar muhalefet, bunlar işte terörden beslenen, kandan beslenen, dolaysıyla terörün bitmesinden rahatsız olanlar' diye savuşturup milleti kandırmıştı. Kendi partisinden seçilmiş bir milletvekili ise, 'Bu süreç tehlikeli, bu süreç Türkiye'yi bölünmeye götürür, dershanelerin kapatılması doğru değildir, yerinde değildir' diye son derece nazik bir dille uyarıda bulunmuştur. Ben daha fazlasını söylüyorum; dershanelerin kapatılması PKK terör örgütünün AKP'ye emridir. Kendi milletvekilinin bu sözüne bile tahammül edemeyen Sayın Başbakan, yandaş televizyonlarda, 'Gitsin' diyor, 'Bağımsız kalsın' diyor, sana ne. Diğer 3 milletvekiline çağrıda bulunuyorum: Siz de onurlu davranış gösterin, gelin siz de istifa edin. Siz de dik durun. Aksi takdirde yarın bu millet sizi bu sokaklarda gezdirmeyecek."

Konuşmanın ardından MHP Gediz Belediye Başkan Adayı Ekrem Taşkestik, Eskigediz Belediye Başkan Adayı Armağan Alpkul ve Yenikent Belediye Başkan Adayı Ersin Şahin'i tüm partililer ve halka tanıtan Milletvekili Alim Işık, hükümetin 11 yıllık kötü yönetimine son vermenin yolunun ilk önce yerel yönetimleri kazanmaktan geçtiğini sözlerine dile getirdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Alim Işık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement