Milli Eğitim Bakanı Avcı: Eğitim Önce Aileden Başlar - Son Dakika
Politika

Milli Eğitim Bakanı Avcı: Eğitim Önce Aileden Başlar

Milli Eğitim Bakanı Avcı: Eğitim Önce Aileden Başlar

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, anne-baba ve okul dışındaki çevreyi yeterince iyi kullanamadıklarını belirterek, "Eğitim önce aileden başlar." dedi.

12.02.2014 17:49  Güncelleme: 17:56

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, anne-baba ve okul dışındaki çevreyi yeterince iyi kullanamadıklarını belirterek, "Eğitim önce aileden başlar" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Samsun'da düzenlenen 7-19 Yaş Aile Eğitimi Toplu Sertifika Töreni'ne katıldı. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan sertifika törenine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile öğrenci velileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin yaptı. Daha sonra 7-19 Yaş Aile Eğitimi'ne katılarak sertifika alan Suna Çolak, eğitimin başarılı geçtiğini ve çok şeyler öğrendiğini, bütün velilerin bu eğitime katılmasını istedi.

"ANNE-BABA VE ÇEVREYİ YETERİNCE İYİ KULLANAMIYORUZ"

Eğitimin önce aileden başladığını belirten Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Çoğu zaman eğitim okullarda verilen formel bir iş gibi algılanıyor. Bu anlayış her ne kadar ellerinden geleni yapıyor olsalar da öğretmenlerimizin tek başına kaldıramayacakları çok ağır bir yükün artmasıdır. Diğer yandan okul dışında buna uygun bir yapı oluşturulmadığı için çoğu zaman okulda verilen eğitimden istenilen verim alınamıyor. Halbuki eğitim önce ailede başlıyor ve okuldaki öğrenmeler ailenin ve çevrenin desteği ile başarılı bir eğitim süreci haline gelebiliyor. Öğrencilerimiz okulda geçirdikleri vakitten çok daha fazlasını okul dışında geçiriyorlar. Bu durumda akla gelen en önemli soru şu; eğitimde anne, baba ve okul dışındaki çevreyi yeterince iyi kullanabiliyor muyuz? Bir öz eleştiri olarak şimdiye kadar bunu tam olarak yapamadığımızı söyleyebiliriz. Farklı sosyokültürel çevrelerden oluşan aileleri okulla ahenkli bir biçimde aynı ortak paydalarla eğitim süreçlerine dahil etme ihtiyacı öz eleştirinin bir ürünüdür. Bizler 18 yaşına gelince ailelerin çocuklarını terk ettiği toplum değiliz çok şükür. Ne mutlu ki ailelerimizin bize kurduğu sosyal bağlar ve muhabbet bağı hayatımızı sonuna kadar devam ediyor. Milletimizin sahip olduğu bu çok önemli değer bizim için çok uygun bir zemin oluşturuyor. Geriye okulla aile arasında gençlerimize aynı bakış açısıyla bakmamızı sağlayacak ortak bir dil oluşturmak kalıyor. Bakanlığımız işte bu ihtiyaca cevap vermek üzere Avrupa Birliği ve UNICEF işbirliği ile Aile Eğitim Programı'nı uygulamaya başladı. Programın amacı 7 ile 19 yaş arasındaki çocuklarımızı ve gençlerimizle iletişimde bulunan bireylerin onların gelişimine uygun olan en yüksek katkıyı sağlamaktır. Böylece anne babaların güçlü noktalarını fark ettirerek zaten var olan becerilerini daha da kuvvetlendirmeyi amaçlandırıyoruz" diye konuştu.

"EĞİTİM UZUN BİR SÜREÇTİR"

Eğitimin uzun bir süreç olduğunu ifade eden Bakan Avcı, "Milli Eğitim Bakanı ve bir iletişim hocası olarak bu gibi çalışmalarla önümüzdeki yıllarda anne, baba ve çocuk ilişkisinden kaynaklanan sorunların eğitim ortamlarını bozucu etkilerini en aza ineceğine ve ailelerimizin bizimle daha sıkı işbirliği yapacaklarına inanıyorum. Bütün anne babalar iyidir. Bütün anne babalar çocukları için ellerinden geleni yaparlar, yapmak isterler. Yeter ki doğru bilinçlendirilsinler ve ne yapacaklarını bilsinler. Bugün sertifikalarını vereceğimiz 250 anne ve baba bunun için eğitim aldılar. Aldıkları eğitim ile aile içindeki rollerini daha iyi görebilecek. Bu vesile ile 8 haftalık eğitim sonunda sertifikalarını almaya hak kazanan anne ve babalarımızı yürekten kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 8 hafta boyunca 7 - 19 Yaş Aile Eğitim alan 800 aileden 250 anne ve babalara sertifikaları verildi. Bakan Avcı, sertifika töreninin ardından İl ve İlçe Milli eğitim Müdürleri ile öğretmenlere toplantı yapmak üzere Öğretmen Evi'ndeki konferans salonuna gitti. Eğitimcilerle toplantı için Öğretmenevi'nin önüne gelen Bakan Avcı, Öğretmenevi'nin bahçesinde oturan emekli öğretmenlerle kısa süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra toplantının yapılacağı 7. kata çıkmak için asansöre binen Bakan Avcı, bir süre asansör kapısının kapanmasını bekledi. 10-15 saniye sonra asansör kapısının kapanmasından sonra Bakan Avcı, ilk olarak il ve ilçe milli eğitim müdürleri daha sonra da öğretmenlerle toplantı yaptı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Eğitim Bakanı Avcı: Eğitim Önce Aileden Başlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement