Milli Eğitim Bakanı Avcı Fransa'ya Gitti - Son Dakika
Politika

Milli Eğitim Bakanı Avcı Fransa'ya Gitti

Milli Eğitim Bakanı Avcı Fransa\'ya Gitti

Nabi Avcı: "Özellikle (UNESCO Genel Direktörü) Bokova ile UNESCO'da çalışan Türk kontenjanının arttırılması için görüşmelerimiz olacak"

06.11.2013 11:46

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, UNESCO'nun 37. Genel Kurulu'na katılmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e gitti.

Türk Hava Yolları'na (THY) ait tarifeli uçakla hareketinden önce Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Avcı, 37. Genel Kurul'da, UNESCO'nun bugünü ve geleceğinin tartışılacağını söyledi.

Son yıllarda UNESCO'da ciddi mali sıkıntı bulunduğunun bilindiğini ifade eden Avcı, "Türkiye, UNESCO'nun bu sıkıntıları aşmasında ciddi katkıları olan bir ülke. Bu ziyaretimizde hem UNESCO'nun genel sorunlarını hem de Türkiye-UNESCO ilişkilerini görüşme fırsatı bulacağız" dedi.

Paris'te UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ile de görüşeceklerini belirten Avcı, şöyle konuştu:

"Temaslarımız çerçevesinde, UNESCO Genel Kurulu münasebetiyle Paris'e gelecek Milli Eğitim Bakanları veya UNESCO'dan sorumlu bakanlarla görüşmelerimiz olacak. Özellikle Bokova ile UNESCO'da çalışan Türk kontenjanının arttırılması için görüşmelerimiz olacak. Ne yazık ki Türkiye, uluslararası kuruluşlarda ve BM'nin diğer uluslararası kuruluşlarındaki kontenjanlarını yeteri kadar değerlendirip, kullanmıyor. UNESCO da bunlardan biridir."

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki heyet, daha sonra THY'nin tarifeli seferiyle Paris'e hareket etti.

Programın detayları

Milli Eğitim Bakanı Avcı, bakanlıktan bir heyetle birlikte 6-10 Kasım'da Paris'te bulunacak. Avcı, yarın UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'yla görüşecek.

UNESCO 37. Genel Konferansı Genel Kurulu'nun 8 Kasım'daki oturumuna katılacak olan Avcı, UNESCO ile ilişkileri, UNESCO'nun geleceğine dair Türkiye'nin bakış açısını içeren Türkiye ulusal beyanını yapacak.

Bakan Avcı, 9 Kasım'da Türk öğretmenler ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Milli Eğitim Bakanı Avcı Fransa'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement