Milli Savunma Bakanı Güler, Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti - Son Dakika
Politika

Milli Savunma Bakanı Güler, Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve beraberindeki Türk Silahı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti.

30.08.2023 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Devlet Mezarlığı'na yaptığı ziyarette, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; dün olduğu gibi bugün de vatanımızı, milletimizi, milli ve manevi değerlerimizi, hak ve menfaatlerimizi her ne pahasına olursa olsun korumakta azimlidir, kararlıdır. Bizler de Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında; daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, bugün beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesiyle 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti. Güler burada şöyle konuştu:

"30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yıl dönümü ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü münasebetiyle Genelkurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanlarımız ile birlikte huzurunuzda bulunmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bir asır önce istiklal ve istikbalimize göz dikenlere karşı büyük bir inanç, irade ve kararlılıkla başlattığınız Milli Mücadelemizi, 30 Ağustos 1922'de zafere ulaştırdınız. Bu zafer; özgürlük ve bağımsızlıkla yoğrulmuş asil milletimizin kutsal vatanını her ne pahasına olursa olsun koruyacağının ve Anadolu'nun ebediyen Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ilanıdır.

Sergilediğiniz fedakarlık ve kahramanlıklar, bizler ve gelecek nesiller için en büyük ilham kaynağıdır. Sizlerden devraldığımız kutsal emanete sahip çıkmak ve bu emaneti gelecek nesillere miras bırakmak, omuzlarımıza yüklenmiş tarihi bir sorumluluktur. Bu bilinçle kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz; dün olduğu gibi bugün de vatanımızı, milletimizi, milli ve manevi değerlerimizi, hak ve menfaatlerimizi her ne pahasına olursa olsun korumakta azimlidir, kararlıdır. Bizler de Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında; daha büyük, daha güçlü bir Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu anlamlı gün vesilesiyle Mete Han'dan Sultan Alparslan'a, Fatih Sultan Mehmet'e, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve bugüne kadar bin yıldır bize vatan olan bu topraklarda bu günlere gelmemizde emeği geçen, katkı sağlayan bütün devlet büyüklerimizi, komutanlarımızı, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun."

Milli Savunma Bakanı Güler, Devlet Mezarlığı\'nı ziyaret etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milli Savunma Bakanı Güler, Devlet Mezarlığı'nı ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement