Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika
Politika

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır\'da Ordunun Yönetime El Koyması

Tunus Nahda Hareketi liderlerinden Şabi: "Mısır'da ordunun yönetime el koyması, meşruiyete ve halk iradesine indirilmiş darbedir"

04.07.2013 11:22

Tunus Nahda Hareketi Partisi Şura Meclisi Üyesi Riyad eş-Şabi, Mısır'da ordunun yönetime el koymasını, meşruiyete ve halk iradesine indirilmiş darbe olarak nitelendirdi.

Şabi AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır'da dün yaşananlar, cumhurbaşkanlığı kurumuna ve halk tarafından şeffaf şekilde seçilen Muhammed Mursi'ye yapılan askeri darbeden başka bir şey değildir. Ordunun yönetime el koyması, meşruiyete ve halk iradesine indirilmiş darbedir" dedi.

Mısır'daki meşru kurumları desteklediklerini vurgulayan Şabi, Nahda Partisi Merkez Yürütme Kurulu'nun Mısır'daki olayları değerlendirmek üzere dün gece geç saatlerde toplandığını belirtti. Şabi, partinin tutumuna ilişkin resmi açıklamanın yapılacağını ifade etti. -

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement