Mısır'da Siyasi Kriz - Son Dakika
Politika

Mısır'da Siyasi Kriz

Mısır\'da Siyasi Kriz

Mısır'da ordunun, verdiği 48 saatlik sürenin dolmasına az bir zaman kala Savunma Bakanı Abdulfettah es Sisi ve dini liderler ile buluştu.

03.07.2013 16:27  Güncelleme: 16:29

Mısır'da Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, kuvvet komutanlarının da katıldığı toplantıda muhalif ve dini liderler ile bir araya geldiği bildirildi.

Siyasi kaynaklardan alınan bilgiye göre ordunun, krizin son bulması için taraflara verdiği 48 saatlik sürenin dolmasına az bir zaman kala gerçekleşen toplantıya, muhalif Ulusal Kurtuluş Cephesi (UKC) liderlerinden Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu eski Başkanı Muhammed el-Baradai, el-Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, Mısır Kıpti Ortodoks Kilisesi Patriği Kardinal Tovadros ve Nur Partisi Genel Başkanı Celal Merra katıldı.

Hürriyet ve Adalet Partisi'nin ise (HAP) davet edildiği halde toplantıya temsilci göndermediği kaydedildi.

Güvenlik kaynakları, ilerleyen saatlerde atılacak adımlarla ilgili ayrıntılı bilgi vermezken, ordunun ülke genelinde güvenliği sağlamak için hazırlıklarını tamamladığını ve hiçbir şiddet eylemine izin vermeyeceğini belirtti.

Mısır Savunma Bakanı General Abdulfettah es-Sisi, geçen pazartesi günü Mısır televizyonunda yayınlanan ses kaydında, ordunun siyasi güçlerin tümüne daha önce 1 hafta süre verdiğini hatırlatarak, uzlaşmanın sağlanmaması ve halkın taleplerine yanıt verilmemesi halinde, krizin çözümü için ulusal güçlerle ortak hareket edilerek yol haritası açıklanacağını ifade etmişti. - Kahire

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement