'Muhalefet Halka 'Bidon Kafalı' Diyor' - Son Dakika
Son Dakika Logo

'Muhalefet Halka 'Bidon Kafalı' Diyor'

\'Muhalefet Halka \'Bidon Kafalı\' Diyor\'
18.08.2010 15:18

Bakan Taner Yıldız, muhalefetin halka hakaret ettiğini ileri sürdü

BATMAN'da referandum çalışmalarını sürdüren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, muhalefetin halka hakaret ettiğini ileri sürerek, "Muhalefettekiler halka, 'bidon kafalı' diyor" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, referandum çalışmalarını yürütmek ve halka bilgi vermek üzere geldiği Batman'da AK Parti Batman Milletvekilleri Mehmet Emin Ekmen ve Ahmet İnal, Vali Ahmet Turhan, AK Parti İl Başkanı Ziver Özdemir, kurum amirleri ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Valiliği ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanlığı'na geçen Bakan Yıldız, burada bekleyen partililere referandumla ilgili detaylı bilgi verdi.

12 Eylül'ün tarihi bir dönemeç olduğunu belirten Yıldız, Batman'da Türkiye rekoru kıralacak oranda 'evet' alınması gerektiğini savundu. Bunun sadece AK Parti olayı olmadığını söyleyen Yıldız, şöyle dedi:

"12 Eylül'den en çok etkilenen illerden Batman'ın, bununla alakalı vereceği demokratik reaksiyonlar, ancak bireylerin şahısların vereceği o değerli 'evet' oylarıyla olacaktır. Dediğim gibi yalnızca AK Parti'nin değil, ama bu bir sistem meselesidir. Batman'da katılım oranın kamuoyundaki beklentilerinin aksine çok yüksek olacağını tahmin ediyorum. Çünkü Batmanlı hemşerilerimizin sağduyusuna, basiretine, verasetine inanıyorum. Şimdi muhalefettekiler, 'çobanın oyu bizimki ile bir mi olacak' diyor. Hatta biraz hakaretli bir şekilde söylüyorlar. 'Bidon kafalı' diyorlar vatandaşımıza. Ben bunun tam tersini düşünüyorum. İletişim ve televizyon dünyasında vatandaşlarımızın eğitim düzeyi ne olursa olsun tüm olayları iyi izliyor ve iyi seziyor. Çokta iyi takip ediyor. Bu yüzden çok önemli bir referandum sürecini yaşıyoruz. Türkiye'de kalkınma sadece ekonomide değil, siyasette, yargıda her yönde kalkınma olacak" dedi.

Arif ASLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Muhalefet Halka 'Bidon Kafalı' Diyor' - Son Dakika


Advertisement