İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Arapça tabelalı iş yerlerine denetim başlattı - Son Dakika
Politika

İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Arapça tabelalı iş yerlerine denetim başlattı

İYİ Parti'den seçilen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın talimatıyla zabıta ekipleri, Arapça tabelalı iş yerlerine yönelik denetimler başlattı. İşyeri sahiplerine 5 Nisan 2024'e kadar tabelalarını kaldırmaları uyarısı yapıldı.

03.04.2024 17:02

Yerel seçimlerde İYİ Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Rasim Arı'nın talimatıyla zabıta ekipleri tarafından Arapça tabelalı iş yerlerine yönelik denetimler başlatıldı. Zabıta ekipleri, Arapça tabela bulunan işyerlerine bu tabelalarını 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar kaldırmaları konusunda uyarıda bulundu. Aksi takdirde işyeri sahiplerine idari para cezası uygulanarak tabelalar sökülecek.

MAZBATAYI ALAN BAŞKAN İLK ÇALIŞMASINI YAPTI

İYİ Partili Rasim Arı, Nevşehir'de yüzde 52.03 oy olarak AK Partili Mehmet Savran'ı yüzde 17.53 puan geride bıraktı. Arı, Nevşehir Adliyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende mazbatasını alarak görevine başladı. Başkanın ilk icraatı ise Arapça tabelalı iş yerlerine yönelik denetim başlatmak oldu.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Arapça tabelalı iş yerlerine yönelik denetim başlattı

ESNAFA 5 NİSAN'A KADAR SÜRE VERİLDİ

Yapılan denetimlerde zabıta ekipleri, işyerlerinde Arapça tabela bulunan esnaflara bu tabelalarını 5 Nisan Cuma gününe kadar kaldırmaları uyarısında bulundu. Zabıta ekipleri, 5 Nisan 2024 Cuma gününe kadar kaldırılmayan Arapça tabelalar hakkında işyeri sahiplerine idari para cezası uygulayarak tabelaları sökecek. Kent genelinde yer alan iş yerlerinde standartlara uymayan Arapça tabela, poster ve afişlerin kaldırılması için çalışmalar devam edecek.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Arapça tabelalı iş yerlerine yönelik denetim başlattı
İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Arapça tabelalı iş yerlerine denetim başlattı

Son Dakika Politika İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Arapça tabelalı iş yerlerine denetim başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (62)

  • Bu Kim: diger dilleride kapsiyormu yoksa sadece kuran dili olan arabçami? 188 452 Yanıtla
    Murat Soylu: Sadece okuyamayıp anlayamadığımız arapça kardeşim 300 90 Doğrucu davut : kuran dili arapça değildir cahil kardeş kuran okusan kuranın dili olmadığını her kezin kendi dilinde okuması gerektiğini arap halkına indiği için arapça olduğunu arapçanın bir kerameti olmadığını kuranda okurdun 272 78 Ümit Yurtsever: Kuran dili diye bir dil yok bilmiyorsan öğren arabça var 216 38 mustafa kemal ünal: yolda arapça adres görünce öpüp başınıza koyuyorsunuz ya! bilip bilmeden kuranın dili arapça değildir 141 27 Umut Güler: Verilen cevaplara bakıyorum da , cehalet ve gaflet . Kuran’ın dilinin Arapça olmadığını yazan bile olmuş , hem de “biz Kuran’ı Arapça indirdik” diye farklı ayetlerde geçmesine rağmen . Tabiiki bir devletin bir düzeni kanunu olabilir , sadece Arapça değil ingilizce tabela da yasaklanabilir . ama bunu sadece Arapça harflere karşı yaparsan başka bir kasıt aranır . 37 28 Gökhan Sarı: Okuyamadığın Kur’an dili ile onların dilinin aynı olmadığını ve Arapça dilini kutsallaştırmaktan vazgeçmeyi ne zaman öğreneceksiniz acaba kör cahiller 47 12 eren bilal: Umut Bey Arap coğrafyasına indiği için Arapçadir.Asil cehalete ve gaflete kapılan sizsiniz Kur'an evrenseldir.Türkçe meaile de Kur'an dır.Anlamadigim su Kur'an ı Türkçe ye cevirdigin zaman Kur'an liktan çıkıyor mu ? Arapça dilinde kötü söz yok mu Kur'an Dili demek ne kadar doğru ? Dükkanın arapça reklam tabelası ile Kur'an ın ne alakası var ? 26 4 onder zengin: Kuran dili arapça değildir. Kuran sadece araplara değil tüm insanlığa indiği için nasıl arapça olabilir? Şu kuran ı hava atmak için yaşıyacağınıza Türkçe mealini okusan bu saçma yorumu yapmazdım bile 11 5
  • Emk: Helal başkan 316 61 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement