'Onların Adalet Anlayışı Pırlanta Anlayışıdır' - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

'Onların Adalet Anlayışı Pırlanta Anlayışıdır'

\'Onların Adalet Anlayışı Pırlanta Anlayışıdır\'
07.02.2009 17:15

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kadir Topbaş'a ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a Sesleniyorum, Onların Adalet Anlayışı Pırlanta Anlayışıdır, Altın Ortaklığı Anlayışıdır. Bizim Adalet Anlayışımız, Hazreti Ömer'in Adalet Anlayışıdır" Dedi.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “ Kadir Topbaş'a ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum, onların adalet anlayışı pırlanta anlayışıdır, altın ortaklığı anlayışıdır. Bizim adalet anlayışımız, Hazreti Ömer'in adalet anlayışıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Bahçelievler'deki seçim bürosunun açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, CHP'li 39 ilçe belediye başkanı adayı adına “İstanbul'un rantının rantiyenin değil, İstanbulluların olacağı” sözünü verdi.

Kılıçdaroğlu, 29 Mart'ta “ya dürüstlüğün ve halkın iktidarının ya da yolsuzların ve düzenbazların iktidarının kurulacağını” ileri sürdü.

'PARAYI NERDEN BULACAĞIMI BİLİRİM'

Maddi durumu kötü ailelere her ay 600 YTL yardım sözü verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın “Parayı nereden bulacaksın?” diye sorduklarını dile getirerek, “Ben maliyeciyim. Parayı nereden bulacağımı çok iyi bilirim. Önce sen aradan çekileceksin” dedi.

'AKP AYRIM YAPIYOR'

Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin vatandaşları türbanlı, çarşaflı, başörtülü, kot pantolonlu gibi ayrımlara tabi tuttuğunu iddia ederek, “Biz insanız, insan, önce bunu öğrensinler. Biz insanların duygularına, inançlarına saygılıyız. Bizim için insan önemlidir” diye konuştu.

İstanbul'un ulaşım fiyatlarında rekor kırdığını, dünyanın en pahalı ulaşımının İstanbul'da yapıldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, son 15 yılda kente harcanan paranın 150 milyar dolar olduğunu, buna rağmen ulaşım sorununun çözülemediğini savundu.

BİZİM ANLAYIŞIMIZ HZ. ÖMER'İN ADALET ANLAYIŞI

Kılıçdaroğlu, “AKP'nin yoksul insanları kuyruklara sokarak kömür, beyaz eşya dağıtımı yaptığını, bunun insanlık onuruna aykırı olduğunu” öne sürerek, şunları söyledi:

“Bizim felsefemiz, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek, şeklindedir. Kadir Topbaş'a ve sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum, onların adalet anlayışı pırlanta anlayışıdır, altın ortaklığı anlayışıdır. Bizim adalet anlayışımız, Hazreti Ömer'in adalet anlayışıdır. Devletin işini yaparken devletin mumunu, kendi işini yaparken kendi mumunu yakıyor. Böylece hiçbir zaman devletin hazinesine el uzatmıyor. İşte bizim adalet anlayışımız budur. Bu anlayışı toplumda egemen kılacağız.”

Seçilmesi durumunda “her eve bir sigortalı uygulamasını başlatacağını” vaat eden Kılıçdaroğlu, bu uygulamanın ayırım yapmadan kendisine oy veren ya da vermeyen tüm İstanbullular için geçerli olacağını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, CHP MYK Üyesi Erdoğan Toprak, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ve Bahçelievler Belediye Başkan Adayı Saffet Bulut ile vatandaşları selamladı.

KILIÇDAROĞLU'NUN BAHÇELİEVLER'E GELİŞİ SIRASINDA ARBEDE

 

Seçim otobüsüyle Bahçelievler'e gelen Kılıçdaroğlu'na yoğun ilgi vardı. İlgi büyüyence partililer arasında arbede yaşandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Onların Adalet Anlayışı Pırlanta Anlayışıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement