Bakan Pakdemirli: "Önümüzdeki günlerde çıkacağımız çağrının bütçesi yaklaşık 24 Milyon Euro olacaktır" - Son Dakika
Politika

Bakan Pakdemirli: "Önümüzdeki günlerde çıkacağımız çağrının bütçesi yaklaşık 24 Milyon Euro olacaktır"

Bakan Pakdemirli: "Önümüzdeki günlerde çıkacağımız çağrının bütçesi yaklaşık 24 Milyon Euro olacaktır" "Tarım ve Orman Bakanlığı, ortak akılla kırsalda değişimin yol haritasını çiziyor" Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun çok yakın bir...

15.12.2021 12:18  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Pakdemirli: "Önümüzdeki günlerde çıkacağımız çağrının bütçesi yaklaşık 24 Milyon Euro olacaktır"

" Tarım ve Orman Bakanlığı, ortak akılla kırsalda değişimin yol haritasını çiziyor"

ANKARA - Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, " Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun çok yakın bir zamanda LEADER Yaklaşımı tedbirine yönelik çağrıya çıkacağının müjdesini de buradan vermek isterim. Önümüzdeki günlerde çıkacağımız bu çağrının bütçesi yaklaşık 24 Milyon Euro olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nün ilgili tüm paydaşların katılımıyla düzenlediği Kırsal Kalkınma Sempozyumu'nda daha refah bir kırsal için stratejik yol haritası ve eylem planları ortak akılla oluşturuluyor. Bakanlık, kırsal kalkınmanın finansmanından girişimcilik ve istihdama, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşmeden sürdürülebilirlik modellerine yedi temel başlıkta eylem planlarına hız veriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından 15-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Kırsal Kalkınma Sempozyumu, ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları, akademisyenler, tarımsal kooperatifler, üretici örgütleri, sivil toplum kuruluşları, yatırımcılar ve sektör temsilcilerinin katılımıyla başladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açılışını yaptığı sempozyumda, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Faik Yavuz ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç da konuşma yaptı. "Kırsalda Değişim Hikayesi Yazılıyor" sloganıyla 3 gün boyunca sürecek konferansta, "Kırsal kalkınmanın finansmanı", "Değişen iklim-dönüşen tarımda kırsal kalkınma politikaları", "Kırsal kalkınmada girişimcilik ve istihdam", "Kırsal sosyoloji ve örgütlenme", "Kırsalda teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme", "Sürdürülebilir kırsal kalkınma modelleri" ve "Kırsalda tarıma dayalı sanayi" başlıkları çerçevesinde yol haritası belirlenirken, eylem planları da buna göre oluşturuluyor.

Yerel katılım ve ortaklığı teşvik ediyoruz

Sempozyumun açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kırsalın kalkınmasının bir ülkenin topyekün kalkınması anlamına geldiğini ifade eden Pakdemirli," Zira kırsal kalkınırsa üretim artar, kaliteli ürün artar, sanayi üretimi ve istihdam artar, ihracat artar. Türkiye olarak sürdürülebilir bir kırsal kalkınma için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz" dedi.

Bakanlık olarak kırsal kalkınmayı destekleyen pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Bakan Pakdemirli, şunları söyledi:

"Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında 2006-2021 yılları arasında tamamlanan 14.620 proje ve halihazırda devam eden diğer projeler için toplam 12 milyar lira hibe ödemesi yaptık. Bu projeler aracılığıyla 111 bin vatandaşımızın istihdamına katkıda bulunduk. Bu yıl için de toplam 3.458 başvuruyu desteklemek üzere programa aldık ve yaklaşık 1,1 milyar lira hibe tahsis ettik. IPARD Programı kapsamında kırsal kalkınma hibe desteği verdiğimiz başarılı yatırımların yaygınlaştırılmasını ve LEADER tedbiri altında kurulan dernekler vasıtasıyla yerel katılım ve ortaklığı teşvik etmeye devam ediyoruz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun çok yakın bir zamanda LEADER Yaklaşımı tedbirine yönelik çağrıya çıkacağının müjdesini de buradan vermek isterim.

Önümüzdeki günlerde çıkacağımız bu çağrının bütçesi yaklaşık 24 Milyon Euro olacaktır. Hayırlı uğurlu olsun."

Eylem planlarımızı tek tek hayata geçireceğiz

Kırsal kalkınma programlarıyla kırsaldaki yaşam kalitesinin artırılmasını, yerel nüfusun kendi birikim ve kaynaklarının farkına varıp bunları harekete geçirmesini hedeflerini belirten Bakan Pakdemirli, kırsal kalkınmanın çok sektörlü ve çok paydaşlı bir politika gerektirdiğini ifade etti. Ortak akılla gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma Sempozyumu'nun kırsal kalkınma hamlelerini daha da ileriye taşıyacak önemli bir adım olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, "Kırsal kalkınmanın ilgili tüm paydaşları bugün burada. Değişen iklimde tarım konusundan kırsalda teknolojik dönüşüme kadar yedi ana başlık etrafında kırsal kalkınmayla ilgili tüm konuları masaya yatırıyoruz. Buradan çıkacak yol haritası doğrultusunda eylem planlarımızı tek tek hayata geçireceğiz. Bu alanda destek veren ve yanımızda olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Bakan Pakdemirli: "Önümüzdeki günlerde çıkacağımız çağrının bütçesi yaklaşık 24 Milyon Euro olacaktır"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Pakdemirli: 'Önümüzdeki günlerde çıkacağımız çağrının bütçesi yaklaşık 24 Milyon Euro olacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:58 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Ahmet Metin Genç başkanlığında yapılan toplantıda, yeni dönemde güzel hizmetler yapmanın iradesi vurgulandı. Meclis 1. Başkanvekilliğine Faruk Kanca, 2. Başkanvekilliğine ise Cevdet Bayraktar seçildi. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ve diğer siyasi parti temsilcileri de katıldı.

  • Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    18:49 Ordu Büyükşehir Belediyesi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Ordu Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek Ordu halkına teşekkür etti. Güler, önlerindeki 5 yıllık süre boyunca ayrım yapmaksızın Ordu'yu yaşanılabilir bir kent olma yolunda birlikte hazırlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, şehir ekonomisini güçlendirmek, afete dirençli bir kent yapmak ve lojistik merkezi oluşturmak gibi hedeflerinin olduğunu belirtti.

  • İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti
    18:40 İzmit Belediyesi, TÜGVA'ya tahsis edilen öğrenci yurdunun protokolünü iptal etti

    İzmit Belediyesi'nin Nisan ayı meclis toplantısında, önceki dönem AKP yönetimi tarafından TÜGVA'ya 25 yıllığına tahsis edilen Tepeköy Öğrenci Yurdu protokolünün iptaline karar verildi. Ensar Vakfının kullanımına verilen Nebi Güdük Gençlik Merkezi ile ilgili yapılan protokol de iptal edildi.

  • CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi
    18:33 CHP Belediye Başkanları İlk Kez Bir Araya Geldi

    Ankara Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, CHP'nin düzenlediği 'İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştayı'na katıldı. Toplantıda, belediye başkanlarının görüşleri, önerileri ve önümüzdeki dönemle ilgili talepleri dinlendi.

  • Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı
    18:31 Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Atatürk ve Erdoğan'a hakaret iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde DEM Partililerin Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sözler söylediği iddialarına ilişkin U.G. adlı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

  • Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti
    18:29 Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti

    Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi.

  • Başkan Doğan: 'İlk işimiz trafik'
    18:17 Başkan Doğan: 'İlk işimiz trafik'

    Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Halit Doğan, trafik sorununu çözmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    18:10 Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Atakum Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni komisyonlar oluşturuldu ve meclis çalışmaları hızlandırıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.


Advertisement