"Ortaya Çıkartmazsanız Namertsiniz" - Son Dakika
Politika

"Ortaya Çıkartmazsanız Namertsiniz"

"Ortaya Çıkartmazsanız Namertsiniz"

Demokratik Açılımla İlgili Genel Görüşme Önergesinin Ön Görüşmeleri Sık Sık Kavga ve Gerginliklere Sahne Oldu.

10.11.2009 22:11

Meclis Genel Kurulu'nda demokratik açılımla ilgili genel görüşme önergesinin ön görüşmeleri sık sık kavga ve gerginliklere sahne oluyor. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, " Türkiye'nin menfaatlerini kaç paraya, kime sattınız" diyen AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç'a "Eğer söylediğinizi ortaya çıkartmazsanız namertsiniz" karşılığını verdi.

Genel Kurul'da, MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan ve Konya Milletvekili Faruk Bal başkanlık kürsüsünün önüne gelerek Meclis Başkanı Şahin'den "sataşma' olduğu gerekçesiyle söz istedi. AKP Grup Başkanvekillerinin de kürsünün önüne gelmesi üzerine MHP'li Durmuş AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ı itti.

Meclis Genel Kurulu'nda, demokratik açılımla ilgili genel görüşme önergesi kabul edilirken, görüşmeler de sık sık tartışma ve kavgalara neden oldu. AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın yaptığı konuşma sırasında MHP'nin de içinde olduğu 57'nci hükümet döneminde Mavi Akım Projesiyle ilgili "Türkiye'nin menfaatlerini kaça sattınız, kime sattınız" sözleriyle ilgili tartışmalar uzun süre devam etti. Kılıç'ın konuşmasının ardından sataşma olduğu gerekçesiyle MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır söz aldı. Şandır AKP'li Kılıç'a "O kapalı oturumda Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin de vardı, cevabını o versin. Sayın Kılıç bütün belgeler elinizde. Devletin bütün imkanları elinizde. Burada gelip karnınızdan konuşma hakkınız yok. Eğer söylediğinizi ortaya çıkartmazsanız namertsiniz, devletsiniz, hükümetsiniz, elinizde hangi belge varsa açıklamazsanız sizi müfteri ilan ederiz"diye konuştu.

-DURMUŞ AKCAN VE BAL BAŞKANLIK KÜRSÜSÜ ÖNÜNE GELDİ-

Şandır'ın konuşmasının ardından da MHP'lilerin tepkileri devam ederken, bu kez Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan ve Konya Milletvekili Faruk Bal Başkanlık kürsüsü önüne geldi. O sırada AKP Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ile Nurettin Canikli de kürsü önüne gelirken Durmuş'un Elitaş'ı eliyle ittiği görüldü. Genel Kurul'da tansiyon yeniden yükselirken Şahin oturuma bir kez daha ara verdi. Kavga verilen arada da devam ederken Akcan'ın AKP'lilere "Namertsiniz" diye bağırdığı duyuldu. Kavga milletvekillerinin araya girmesiyle yatıştırıldı.(ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika 'Ortaya Çıkartmazsanız Namertsiniz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement