Sanat, Dil ve Estetik Konferansı" - Son Dakika
Politika

Sanat, Dil ve Estetik Konferansı"

Sanat, Dil ve Estetik Konferansı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: "(Cumhurbaşkanlığı adaylığı) Aday belirleme çalışmaları Başbakanımız tarafından devam ediyor.

27.05.2014 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin,  "Aday belirleme çalışmaları Başbakanımız tarafından devam ediyor. Bütün göstergeler, Recep Tayyip Erdoğan'ı gösteriyor" dedi.

Erdem, Anadolu Fikir Platformu tarafından Memur-Sen Genel Merkezinde düzenlenen "Sanat, Dil ve Estetik" konulu konferansında, Türkçenin karşı karşıya kaldığı sıkıntıları tespit etmek için yıllar önce Meclis'te bir komisyon oluşturduklarını, bu sayede sorunların ne kadar derinde olduğunu gördüklerini söyledi.

Meclis'teki komisyonun hazırladığı raporların kaybolmaması için 2008'de Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğini kurduklarını aktaran Erdem, ailedeki şiddetin de siyasetteki şiddetin de sorumlusunun dil olduğunu ifade etti.

"Dildeki yetersizliğiniz sizi şiddete itebilir" diyen Erdem,  dilin kimlik ve kişilik olduğunu vurguladı.

Türklerin Türkçe konuşmayı yeterince bilmediğinin altını çizen Erdem, yabancı dil öğrenmenin en iyi yolunun öncelikle kendi dilini bilmekten geçtiğini vurguladı.

Sanat ile dilin de iç içe olduğuna değinen Erdem, tiyatro, sinema gibi dallarda dile hakim olmanın sanatın değerini daha yükselteceğini ifade etti.

Sanatla ilgilenmenin insanı mutlu ettiğini belirten Erdem, "Sanat, insanı mutlu eder. Ortaya bir şey çıkarırsan mutlusun çıkaramazsan mutsuzsun" diye konuştu.

Erdem, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bir soru üzerine Erdem, "Aday belirleme çalışmaları Başbakanımız tarafından devam ediyor. Bütün göstergeler, Recep Tayyip Erdoğan'ı gösteriyor" diye konuştu.

30 Mart'ta sadece belediye başkanlarının, meclis üyelerinin seçilmediğini ifade eden Erdem, seçimin Cumhurbaşkanlığı için de bir "İşaret fişeği" olduğunu belirtti.

Erdem, Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili teşkilatla, parti delegeleriyle istişarelerini sürdürdüğünü, STK'larla da görüşeceğini anımsattı.

AK Parti'nin en önemli özelliğinin halkla istişare olduğunu vurgulayan Erdem, belediye başkanı adaylarını belirlerken de istişare ve kamuoyu yoklamaları yaptıklarını, cumhurbaşkanlığı seçimi için de bunu yapacaklarını ifade etti.

Siyasetin halka rağmen yapılamayacağını aktaran Erdem, "Hatır gönül" diyerek belirlenen adayın kazanamayacağını kaydetti.

Erdem, halkın ve teşkilatın nabzını tutacaklarını belirterek, sandığa gitmeden seçimde kiminle daha iyi netice alacaklarını göreceklerini belirtti.

Erdem, "Şu anda yapılan yoklamalarda Başbakanımız önde gözüküyor" diye konuştu.

AK Parti'ye ne olacağına ilişkin bazı endişeler bulunduğunu ve partinin ANAP ile kıyaslandığını aktaran Erdem, AK Parti'nin Anavatan olmadığının altını çizdi.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasının ardından, ülkenin ve partinin kazanımının ne olacağına ve risklere ilişkin bir soru üzerine de Erdem, Erdoğan'ın, İstanbul'da belediye başkanı ve genel başkan adayı olacağı zaman da bazılarının "yapamaz" dediğini anlattı.

Erdem,  şunları kaydetti:

"Başbakanın geldiği konum Türkiye'yi aşan bir dünya lideri. Niye? Ne güzel demişler 'at sahibine göre kişner' diye. Öyle değil mi? Tayyip Bey ile Başbakanlık farklı bir konuma geldi mi? Hani o tereddüt edenlerin tereddütleri ne oldu? Hiç şüpheniz olmasın yarın Cumhurbaşkanı olduğu zaman Türkiye çok farklı bir yere gelir ve bugünkü o tereddütlerin hiçbiri de konuşulmaz, hepsi unutulur. Ne AK Parti Anavatan'dır, ne de Recep Tayip Erdoğan, Özal'dır. Hepsi farklı. Göreceksiniz, farklı bir cumhurbaşkanı ve farklı bir Türkiye'ye hazır olun. Daha ileri daha güzel bir Türkiye'ye hazır olun." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Sanat, Dil ve Estetik Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement