Sayıştay'ın üyeleri belli oldu - Son Dakika
Politika

Sayıştay'ın üyeleri belli oldu

Sayıştay\'ın üyeleri belli oldu

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla Sayıştay'ın yeni üyeleri belli oldu.

09.06.2020 23:09  Güncelleme: 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla Sayıştay'ın yeni üyeleri belli oldu.

TBMM Genel Kurulu'nda Sayıştay'a 5 yeni üye belirlenmesi için oylama yapıldı. TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş oylamanın usulü hakkında Genel Kurul'a bilgi verdi. Milletvekilleri kapalı oylama şeklinde oy kullandı. Oylama sonucu Sayıştay'a yeni seçilen isimler, Hasan Karaman, Ahmet Avşar, Murat Aygün, Mahmut Kocameşe ve Meltem Yılmaz Yönter oldu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel milletvekillerinden Enis Berberoğlu'nun nasıl oy vereceğini düşünmelerini istedi. CHP milletvekilleri oylarını düşünerek verdi. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş söz alarak oylamanın uzun sürdüğünü söyledi ve duruma tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal mesafe ile ilgili sosyal medya paylaşımını hatırlatarak, CHP milletvekillerinin sosyal mesafeye ve Enis Berberoğlu'nun nasıl oy vereceğine ilişkin düşüneceklerini ifade etti.

TBMM Başkanvekili Nimettullah Erdoğmuş ise CHP grubunun mevcut durumu ile oylamanın yapıldığı bölge ardasında tezat olduğunu belirterek, CHP milletvekillerinin oylarını kullanmalarının istedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de oy vermek üzere Genel Kurul'a geldi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sayıştay'ın üyeleri belli oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor
    15:36 AKP'li İBB Grup Başkanvekili Kent Lokantalarını Destekliyor

    AKP'li İBB Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Kent Lokantalarını olumlu bulduklarını ve desteklediklerini açıkladı.

  • Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı
    15:18 Perşembe Belediyesi, yeni dönemde çalışmalara başladı

    Perşembe Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Cihat Albayrak başkanlığında yapılan toplantıda, meclis üyeleri ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Perşembe için çalışmaların sürdürüleceği ifade edildi. Toplantıda yapılan oylamada ise başkan vekilliği, katip üyelikleri ve komisyon üyelikleri belirlendi.

  • Özgür Özel:
    15:17 Özgür Özel: "Bu Bir Zafer Değil, Görevdir. Parti İktidar Olduğunda Zafere Dönüşecektir"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Biz bunu bir zafer olarak görmüyoruz. Evet bir başarıdır, önemli bir başarıdır ama zafer değildir, görevdir. Görev önümüzdeki ilk seçimlerde parti iktidar olduğunda, bu iktidar değiştiğinde ancak zafere dönüşecektir. Elimizde belediyeleri yönetme, rantı yönetme, gençleri ve kendi evlatlarımızı, yakınlarımızı bir takım makamlara getirme, yandaşlarımızı zengin etme fırsatı yakalamadık arkadaşlar. Biz tarihin akışını değiştirme fırsatını yakaladık. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, cumhuriyetin tarihini yeniden yazma fırsatını yakaladık. Bu yüzden sadece partimizle, sadece biz bize, sadece ‘Yetkiyi aldık, biz yönetiriz’ değil; yetkiyi kimden aldığımızı biliyoruz” dedi.

  • CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı
    15:17 CHP Bursa Belediye Başkanları Yerel Yönetimler Çalıştayı'na Katıldı

    Bursa'da CHP'den belediye başkanı seçilen 5 belediye başkanı ve CHP Bursa İl Başkanı, Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda seçim sürecindeki deneyimler ve belediye başkanlarının yapacağı çalışmalar ele alınıyor.

  • Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun Kararını Memnuniyetle Karşıladı
    15:15 Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun Kararını Memnuniyetle Karşıladı

    Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan Sınır Delimitasyon Komisyonu'nun, 30 yıldır işgal altında bulunan dört köyün Azerbaycan'a iadesi ve delimitasyon çalışmalarının devamı konusunda uzlaşmaya varılmasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi. Bu olumlu gelişme, nihai barış anlaşmasının imzalanması yolunda önemli bir adımdır.

  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    15:14 Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi sonrası ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında yapıldı. Meclis divan katipleri, meclis başkan vekilleri, encümen üyeleri ve yeni komisyon üyeleri seçildi. Başkan Fatma Şahin, yeni dönemde yapılması planlanan projeleri meclis üyelerine anlattı.

  • Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği, Aliağa'daki Gemi Söküm Sektörü Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak
    15:13 Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği, Aliağa'daki Gemi Söküm Sektörü Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

    Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER), Aliağa Belediyesi CHP Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül'ün meclis toplantısında Aliağa'daki gemi söküm sektöründen 'uyuşturucu trafiğinin durağı' şeklinde söz etmesi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

  • Zonguldak Belediyesi'nin Borcu 1 Milyar 153 Milyon TL
    15:13 Zonguldak Belediyesi'nin Borcu 1 Milyar 153 Milyon TL

    CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, AKP'den devralınan belediyenin borcunun 1 milyar 153 milyon 308 bin 77 lira olduğunu açıkladı. Erdem, belediyenin borçlarını belediye binasına astığı pankartla kamuoyuna duyurdu.


Advertisement