"Seçmenler Erdoğan'ı Gökçek'ten Kurtaracak" - Son Dakika
Politika

"Seçmenler Erdoğan'ı Gökçek'ten Kurtaracak"

"Seçmenler Erdoğan\'ı Gökçek\'ten Kurtaracak"

CHP'nin Ankara Adayı Murat Karayalçın, Başbakan Erdoğan'ın Açıklamalarının AKP Yönetimi Olarak Melih Gökçek'in Aday Gösterilmesi Konusundaki Zorlanmalarını Açıkça Gösterdiğini Savundu.

02.01.2009 02:16

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının AKP yönetimi olarak Melih Gökçek’in aday gösterilmesi konusundaki zorlanmalarını açıkça gösterdiğini savunarak, "Ama 29 Mart tarihinde seçmenler, vereceği oy ile bu yönetimi değiştireceklerdir. Başbakan Erdoğan ve AKP yönetimini ’Gökçek sıkıntısından’ kurtaracaklar diye umuyorum" dedi. Karayalçın, Erdoğan’ın Gökçek’le yola devam kararını açıklamasının ardından şunları söyledi:

Ankara’da zorlandılar

Başbakan Erdoğan ve AKP yönetimi, bugüne kadar Ankara adayını açıklamayarak, Gökçek’in 15 yıllık uygulamasını başarısız bulduklarını ortaya koydu. Başbakan Erdoğan, Erzurum, Gaziantep için yapılanları sayılar vererek, ayrıntılı biçimde anlattı ama Ankara’ya geldiğinde zorlandı. Başbakan Erdoğan’ın Ankara’da yapılanlarla ilgili yanlış bilgilendirildiği anlaşıldı. Hava kirliliği konusunda yanlış ifadeler kullandı. Benim dönemimde Ankara’nın hava kalitesi son derece yüksekti. Belediye Başkanlığım döneminde kaçak kömür ile ileri ölçüde mücadele ettik. 23 Aralık 1993 tarihinde başarılı çalışmalarımız nedeniyle Avrupa’da ödül aldık.

Kızılırmak’ta da hatalı

Erdoğan’ın Kızılırmak suyu ile ilgili yaptığı açıklamaları da yanlış. Su konusunda başarılı çalışma yapıldığını, zehirlenen olmadığını söyledi. Bu açıklama 1980’li yıllarda Çernobil sonrasında Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral’ın çay içmesine benzedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Seçmenler Erdoğan'ı Gökçek'ten Kurtaracak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement