Şehitler Son Yolculuğa Uğurlandı - Son Dakika
Politika

Şehitler Son Yolculuğa Uğurlandı

Şehitler Son Yolculuğa Uğurlandı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan er Mehmet Topraksüren ve Murat Başçı toprağa verildi.

29.08.2011 17:58

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan er Mehmet Topraksüren ve Murat Başçı toprağa verildi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan Topraksüren'in cenazesi, Eyyüp Peygamber Camisi'ne getirildi. Cami avlusuna şehit erin cenazesinin getirilişi sırasında vatandaşlar alkış ve tekbirlerle cenazeyi karşıladı. Musalla taşına konan şehit er Topraksüren'in Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelen annesi Anzılha ve ablası Azize Topraksüren gözyaşlarına boğuldu. Baba Hüseyin Topraksüren'in ise ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

Öğle namazının ardından şehit er Topraksüren'in öz geçmişi okundu ve İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, tarafından cenaze namazı kılındı.

Şehidin ablası Azize Topraksüren, şehidin naaşını taşıyan tören birliğiyle beraber bir süre kardeşinin tabutunu omuzladı. Şehit erin cenazesinin geçtiği yol güzergahındaki toplu taşıma aracında bulunan vatandaşların da gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Bir süre askeri bando eşliğinde kortej eşliğinde taşınan Mehmet Topraksüren'in cenazesi, daha sonra Harran Kapı Aile Mezarlığı'na defnedildi.

Şehit erin cenaze törenine, yakınları, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Halil Özcan, Mahmut Kaçar, Abdülkerim Gök ve Emin Önen, Vali vekili Bahri Tiryaki, Tugay Komutanı Veli Tarakcı, Belediye Başkan vekili Fevzi Yücetepe, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

- Jandarma Er Başçı'nın cenazesi -

Şehit jandarma er Murat Başçı da Karaman'ın Ermenek ilçesinde toprağa verildi.

Başçı'nın cenazesi askeri helikopterle Konya'ya, ardından karayolu ile Ermenek'e getirildi. Ahmet Keleşoğlu Camisi'nde öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Şehit Murat Başçı, Musalla Mezarlığı'na defnedildi.

Buradaki tören sırasında şehidin eşi Fadime Başçı, tabuta sarılarak "Ben güçlüyüm, dayanırım. Güçlü olduğumu sen de biliyorsun. Oğlunu senin yerine yetiştireceğim" dedi.

Şehit Murat Başçı'nın 7 aylık oğlu Ali Mirza'ya babasının komando beresinin giydirildiği görüldü.

Törene, şehidin yakınları, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Karaman Milletvekilleri Lütfi Elvan, Mevlüt Akgün, Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ile çok sayıda vatandaş katıldı. - ŞANLIURFA/ERMENEK

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Şehitler Son Yolculuğa Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement