Serbest Bırakılan Gazeteci Aytaç, Ankara'ya Gitti - Son Dakika
Politika

Serbest Bırakılan Gazeteci Aytaç, Ankara'ya Gitti

Serbest Bırakılan Gazeteci Aytaç, Ankara\'ya Gitti

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan gazeteci yazar Önder Aytaç, Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Ankara'ya gitti.

14.11.2014 13:41

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılan gazeteci yazar Önder Aytaç, Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Ankara'ya gitti.

Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında çıkarılan yakalama kararı üzerine Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Talimat Bürosu'nda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Aytaç, Ankara'ya hareketinden önce havalimanındaki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Önder Aytaç, 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nin gıyabında bir karar verdiğini savunarak, "Yurt dışında olduğum için gelince, GBT'den çıktığı için dün akşam beni 5 yıldızlı, İstanbul'un havaalanı emniyet müdürlüğünde konuk ettiler. Durum bundan dolayıdır" dedi.

İngiltere'de bulunduğu 4,5-5 aylık süreçte araştırma merkezleri, üniversiteler ve bazı özel teşebbüslerle görüşmeler yaptığını dile getiren Aytaç, "Bu çerçevede, gözaltına alınacağımı bilerek gelmiştim. Çünkü suçlu olduğum hiçbir şey yok. Anamın ak sütü gibi pırıl pırılım" ifadelerini kullandı.

Aytaç, ileride yurt dışına çıkabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Eğer buradaki davalar devam edip kazanırsam, o zaman burada, polis akademisinde tekrar göreve başlayacağım. Ama olmazsa da yurt dışında araştırma merkezlerinde, üniversitelerde, çocuklarımın geçimini temin etmiş olmak için adım atacağım." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Serbest Bırakılan Gazeteci Aytaç, Ankara'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement