Son dakika haberi | Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu: "Çin yeni bir kriz çıkartabilir" - Son Dakika
Politika

Son dakika haberi | Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu: "Çin yeni bir kriz çıkartabilir"

Son dakika haberi | Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu: "Çin yeni bir kriz çıkartabilir"

Son dakika politika haberi: Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, "Çin şu anda hem ekonomik hem de azınlık hakları açısından sıkıntılı bir dönemden geçiyor.

20.02.2022 11:25  Güncelleme: 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, "Çin şu anda hem ekonomik hem de azınlık hakları açısından sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu durum Çin'in yeni bir Tayvan krizi oluşturmasına neden olabilir" dedi.

Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, Çin ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Wu, yeni bir kriz ihtimali olabileceğini ifade ederek, "Çin şu anda hem ekonomik hem de azınlık hakları açısından sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu durum Çin'in yeni bir Tayvan krizi oluşturmasına neden olabilir" dedi.

Çıkacak Tayvan krizi nedeniyle Çin'in hem iç hem de dış politikada dikkatleri başka noktaya çekmeye çalışacağının altını çizen Wu, bu tür bir durum karşısında her türlü tehdide karşı duracak güce sahip olduklarını da sözlerine ekledi. Bakan Wu, Çin'in şu anda Kış Olimpiyatları nedeniyle Tayvan'a saldırmak için doğru bir zamana sahip olmadığını ifade etti. Çin Kurtuluş Ordusu savaş uçaklarının 2021 yılında Tayvan hava savunma sahasına (ADIZ) bine yakın sorti yapmasına göndermede bulunan Bakan Wu, Çin'in bu tavrının gelecekte de süreceğinden endişe duyduğunu söyledi. Bakan Wu ayrıca, 2020 senesinde Pekin yönetiminin kabul ettiği Ulusal Güvenlik Yasası sonrasında Hong Kong'da demokrasinin yok olduğunu ve insan hakları ihlalleriyle birleşen Çin uygulamalarının "bir ülke iki sistem" fikrinin yalandan öteye geçemediğini dile getirdi.

"Çin, hiçbir zaman Tayvan'daki yönetimde söz sahibi değil"

Bakan Wu, Çin'in hiçbir zaman Tayvan'daki yönetimde söz sahibi olmadığını belirterek, Tayvan'ın bağımsız bir ülke olarak tanımlanması gerektiğini söyledi. Bakan Wu ayrıca Tayvan olarak demokratik müttefikleri ile birlikte Tayvan Boğazı ve Çin Denizi'nde barış için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. - TAİPEİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Son dakika haberi | Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu: 'Çin yeni bir kriz çıkartabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement