TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç, Biden'ın 1915 açıklamasına tepki gösterdi - Son Dakika
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç, Biden'ın 1915 açıklamasına tepki gösterdi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç, Biden\'ın 1915 açıklamasına tepki gösterdi

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına tepki göstererek, tarihi olayların siyasi çatışma konusu haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Kılıç, Beyaz Saray ve Ermeni lobilerinin ortaya attığı iddiaların Türkiye'nin bölgesel istikrarına olumlu katkı sağlamadığını vurguladı.

24.04.2023 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, "1915 olaylarının, ABD Başkanı Joe Biden'ın daha önce yaptığı gibi yanlı bir tutum sergilenerek siyasi çatışma konusu haline getirilmesi kabul edilemez." ifadesini kullandı.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına tepki gösterdi.

Birinci Dünya Savaşı koşullarında cereyan eden ve Türklerle Ermenilerin büyük acılar çekmesine yol açan olayların çarpıtılarak ve tek taraflı bir yaklaşımla "soykırım" olarak nitelendirilmesinin, müttefiklik hukukuyla bağdaşmayan sorumsuz bir davranış olduğunu belirten Kılıç, "1915 olaylarının, ABD Başkanı Biden'ın daha önce yaptığı gibi yanlı bir tutum sergilenerek siyasi çatışma konusu haline getirilmesi kabul edilemez." değerlendirmesinde bulundu.

Akif Çağatay Kılıç, tarihi olayların ulusal ve uluslararası siyasete araç kılınmasının ve konjonktürel olarak ele alınmasının vahim bir hata olduğunu, bu durumun da sorunu, kimsenin yararına olmayan yeni bir jeopolitik boyut ve uluslararası tartışma zeminine taşıdığını vurguladı. Kılıç, "Beyaz Saray ve çeşitli Ermeni lobileri tarafından ortaya atılan mesnetsiz iddialar, Dağlık Karabağ savaşı sonrasında meydana gelen gelişmeler neticesinde Türkiye, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki normalleşme inisiyatiflerinin yanı sıra Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin geleceği, transatlantik ittifakın ve bölgemizin istikrarı gibi konuların hiçbirine olumlu bir katkı sağlamamaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kılıç, Biden'ın 1915 açıklamasına tepki gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement