TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

CHP Grup Başkanvekil İnce: "Meclis hafta sonu hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin izlerini silmek için çalışacak" AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "Soruşturma aşamasında olan bir konuyla ilgili infaz yapmayın"

11.02.2014 17:25

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP'nin kamu görevlilerinin atamaları ve yer değiştirmelerle ilgili verdiği araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Öneri üzerinde MHP Grubu adına söz alan Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, "Devletin kolluk güçleri, adalet güçleri zapturapt altına alınarak yolsuzluk dosyaları kapatılmaya çalışılmıştır" iddiasında bulundu.

Korkmaz, bir gecede binlerce insanı ilgilendiren sürgün kararnamelerinin çıkarıldığını öne sürdü.

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti dönemlerinde hayal dahi edilemeyen yatırımların yapıldığını ve ülkenin 2023 yolunda önünün 17 Aralık operasyonlarıyla kesilmek istendiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Siz öyle bir noktaya geldiniz ki bürokrat değil, iş adamı, gazeteci, medya patronu atıyorsunuz" dedi.

AK Parti'nin getireceği grup önerisinde hafta sonu çalışma kararı bulunduğunu belirten İnce, "Hafta sonu ataması yapılmayan öğretmenleri, taşeron işçileri, emeklileri, yaşa takılanları görüşmeyeceğiz. Bunları görüşürsek hiç itirazımız yok. Ama hafta sonu Meclis hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin izlerini silmek için çalışacak. TBMM çamaşır makinesi görevi yapacak. Temizlik için lojistik destek sağlanacak" diye konuştu.

İnce, Özel Yetkili Mahkemelerin de kaldırılmasını öngören kanun tasarısına ilişkini eleştirilerde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, görev yeri değiştirilen hakim ve savcının yerine getirilenlerin de hakim ve savcı olduğunu ifade ederek, "Biz kimsenin kirli çamaşırlarını, icraatları temizlemek üzere seçilmedik ve bizim misyonumuzun içinde bu yoktur. Birileri geçmişte birilerinin kirli işlerini temizlediler ise AK Parti'yi böyle suçlayabilirler" diye konuştu.

"Soruşturma aşamasında olan bir konuyla ilgili infaz yapmayın" ifadesini kullanan Elitaş, Eskişehir ve İzmir belediye başkanları ile ilgili iddiaların da bulunduğunu ancak hüküm verilene kadar "masumdur" dediklerini kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement