TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

Türkiye ile İsveç Krallığı arasında çevre teknolojileri alanında işbirliğine ilişkin tasarı kabul edildi.

10.02.2015 18:42

TBMM Genel Kurul'da, Türkiye ile İsveç Krallığı arasında çevre teknolojileri alanında işbirliği mutabakat zaptının onaylanmasına ilişkin kanun tasarısı kabul edildi.

Tasarının görüşmeleri sırasında söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "İç Güvenlik Paketi"nin gelecek haftaya ertelenmesiyle ilgili olarak, önümüzdeki hafta AK Parti'li Sadık Yakut'un, sonraki hafta AK Parti'li Ayşe Nur Bahçekapılı'nın birleşimi yöneteceğini belirterek, "İki haftada çıkaracaksınız. Çıkaramazsınız. Paketi seçim öncesi çıkaramazsınız. Son deminiz, istediğiniz kadar spor yapın gelin" diye konuştu.

Tasarının 77 milyonun çıkarına aykırı olduğunu savunan Kaplan, "Yanlış yapmadan paketinizi çekin, cebinize koyun gidin" dedi.

"İç Güvenlik Paketi'nin güvenlikle bir ilgisi yok"

Bu arada tasarının görüşmeleri öncesi CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın, Çevre Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinin doğrudan gündeme alınmasına ilişkin önerisi kabul edilmedi.

Tezcan, İç Güvenlik Paketi'nin güvenlikle bir ilgisi bulunmadığını, paketin doğrudan bir cinayet planı olduğunu belirterek, "Hükümet bu hatadan, bu karanlık plandan derhal vazgeçmek zorundadır" dedi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, bazı AKP'li hatiplerin İskilipli Atıf Hoca'nın adını kullanarak dindar yurttaşların duygularını kullandığını iddia ederek, "İskilipli Atıf Hoca İstiklal Mahkemesi kararıyla vatana ihanet suçundan yargılanmış ve idam cezasına mahkum olmuş. Sonuçta da TBMM'de verilen bir karar yok, iadeyi muhakeme kararı da yok. Yani bu yaptıkları suçu ve suçluyu övme suçudur" diye konuştu.

Köse'nin sözleri üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı da yerinden söz alarak, şunları söyledi:

"Atıf Hoca'yı bugün beraat ettiren anlayışı suç ve suçluyu koruma gayreti gösteren bir akletme biçimi olarak suçladı. Bu kesinlikle kabul edilemez. İstiklal Mahkemeleri tarafından bu karar verilmiş ve Atıf Hoca bu çerçevede asılmıştı, bir kitap yüzünden asılmıştır. 1921 ile 1927 yılları arasında faaliyet gösteren İstiklal Mahkemelerinin bu yargılamaları nasıl yaptığı, kararlarını nasıl aldığı az çok konuya ilgi gösteren herkes tarafından bilinir. Üstelik bu insanlar hukukçu bile değillerdir." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement