TBMM Genel Kurulu toplandı - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu toplandı

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

20.12.2022 15:39  Güncelleme: 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir "Şeb-i Arus törenleri", CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım "Uşak'ın sorunları", HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Demir, "siyasi yargı pratikleri" ile ilgili gündem dışı konuşma yaptı.

Özdemir, Hazreti Mevlana'nın 749. vuslat yıl dönümü münasebetiyle Hazreti Muhammed ve Mevlana Celaleddin-i Rumi hakkında yakışıksız, haksız ve hadsiz sözler duymaya başladıklarını söyledi.

Bu tür sözleri kamuoyunun vicdanına havale ettiğini belirten Özdemir, "Ahlak abidesi olan Peygamber Efendimiz'den adeta pedofil, şehvetperest insan çıkarmaya çalışmak kadar beyhude bir çaba olamaz." dedi.

"Avrupa ve ABD'de en çok satılanlar arasında yer alan Hazreti Mevlana'nın kitabını, pornografik yayına indirgeyerek değerlendirmeye çalışmak gibi kötü, tuhaf ve yanlış bir gayretin bulunduğunu" ifade eden Özdemir, "Bu, kara ağızlı insanların yanlış, çirkin sözlerinin; tertemiz, bugün 2 milyar Müslüman'ın gönlünde müstesna yer edinen Hazreti Peygamber'e ulaşması mümkün değil. 749 yıl önce vefat etmiş olmasına rağmen insanların halen İslam'a gelişlerine rehberlik eden Mevlana hazretlerinin de bu yanlış konuşmalardan, tanımlamalardan etkilenmeyeceği açık." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement