TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Diyarbakır annelerini ziyaret etti - Son Dakika
Politika

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Diyarbakır annelerini ziyaret etti

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Diyarbakır annelerini ziyaret etti

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ve evlat nöbetini sürdüren Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Yanık, annelerin mücadelesini dünyanın en haklı, en sivil ve en doğal mücadelesi olarak nitelendirdi ve desteklerinin süreceğini belirtti. Yanık, terörle mücadele ve çocukların ailelerine kavuşturulması için yürütülen çabanın devam edeceğini vurguladı.

17.11.2023 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu heyeti Diyarbakır anneleriyle bir araya geldi

Komisyon Başkanı Derya Yanık:

"Terörün sona ermesi için mücadeleye devam edeceği"

"Diyarbakır annelerinin mücadelesi dünyanın en haklı, en sivil ve en doğal mücadelesidir"

DİYARBAKIR - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, "Maalesef PKK ve PKK'nın arkasındaki güçler çocukların yaşına bakmaksızın, sağlık durumlarına bakmaksızın sadece eline silah vermek, kirli ve kanlı savaşlarında bir lojistik malzeme olarak gördükleri yavrularımızı kandırarak dağlara çıkardılar" dedi.

Bir takım temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık ve beraberindeki heyet, HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin HDP il binası önündeki eylemi bin 527 gündür sürerken, Milletvekili Yanık tek tek ailelerle çadır içerisinde görüştü.

HDP il binası önünde açıklamalarda bulunan Yanık, anne ve babaların 4 yıldan fazladır evlatlarına kavuşabilmek için mücadelelerini devam ettirdiğini söyledi.

Türkiye'deki 43 ayrı şehirden HDP önündeki evlat mücadelesine katılan ailelerin olduğunu ifade eden Yanık, "Ne iç hukukta ne de uluslararası hukukta 13, 14 yaşındaki çocukların dağa çıkarılıp eline silah verilmesi kabul edilemez. Ama maalesef PKK ve PKK'nın arkasındaki güçler çocukların yaşına bakmaksızın, sağlık durumlarına bakmaksızın sadece eline silah vermek, kirli ve kanlı savaşlarında bir lojistik malzeme olarak gördükleri yavrularımızı kandırarak dağlara çıkardılar" dedi.

Diyarbakır annelerine desteklerini sonuna kadar sürdüreceklerini dile getiren Milletvekili Yanık, "Sonuna kadar Diyarbakır annelerimize desteğimizi sürdüreceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak da bu mücadeleyi en başından itibaren çok dikkatli ve yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Bundan sonra da desteğimiz devam edeceğiz. PKK terör örgütünün 12, 13, 14 yaşından başlayarak eline ağır silahlar verdiği çocukları, 'genç savaşçılar' diye sosyal medya hesaplarından paylaşan uluslararası bazı güçler ve devletlerin Zulüm ile abad olunmayacağını, terör; bir gün muhakkak destekleyeni de bulur uyarısına kulak kabartmaları gerektiğini düşünüyorum" ifadelerinde bulundu.

Terörün sona ermesi, huzur ve güvenin tesis edilmesi için bu ve benzeri mücadelelere omuz vereceklerini söyleyen Yanık, şunları kaydetti:

"11, 12 yıldır evlatlarını bekleyen anneler var burada. Bunların acısının hesabını kim verecek? Terör örgütünü destekleyenler, terör örgütünün kendisi verecek. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür ve terörle mücadelesinde de çok önemli bir mesafe aldı. Diyarbakır annelerinin mücadelesi dünyanın en haklı, en sivil ve en doğal mücadelesidir. Kendiliğinden başlamış ve kendiliğinden devam eden bir mücadeledir. Biz siyasi görevleri olan insanlar olarak bu mücadeleyi saygıyla, hürmetle en başından beri takip ediyoruz. Terörün sona ermesi, huzur ve güven tesis edilmesi için bu ve benzeri mücadelelere omuz vereceğiz.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık, Diyarbakır annelerini ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement