Torba Kanun Teklifi", TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika
Politika

Torba Kanun Teklifi", TBMM Genel Kurulu'nda

TBMM Genel Kurulu'nda, çeşitli yasalarda değişiklik yapan "Torba Kanun Teklifi"nin görüşülmesine devam ediliyor.

18.03.2015 22:11

TBMM Genel Kurulu'nda,  çeşitli yasalarda değişiklik yapan "Torba Kanun Teklifi"nin görüşülmesine devam ediliyor.

TBMM Genel Kurulu'nda, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci hakkında verilen gensorunun gündeme alınmamasının ardından "Torba Kanun Teklifi"ne geçildi. Teklif'in görüşmelerine 11. maddeden başlandı.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, önerge üzerinde yaptığı konuşmada, iktidara "mor ay" kurmayı önerdiğini ifade ederek, teklifteki düzenlemelerin ileride iktidarı "morartacağını" ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  "ülkeyi  şirket gibi yöneteceğiz" ifadesini kullandığını anlatan Akçay, "Şirketiniz kayıt dışı, merdiven altı çalışıyor. Kayıt dışı ve merdiven altı şirket yönetme zihniyeti, Kızılay'ı da Yeşilay'ı da merdiven altı yönetme anlayışının tezahürüdür. Ne hukuk var ne de saydamlık...Yeşilay Vakfı'na 2015 yılı için 15 milyon lira ödenek aktarmayı kendinizde hak görüyorsunuz, bir de 'denetlenmeyecek' diyorsunuz. Yani 'burada yolsuzluk yapacağım'ın itirafıdır. Yolsuzluk yapmayacağız diyorsanız, bu düzenlemeleri yapmamanız gerekir. O kadar çok vergi istisnası, muafiyetleri getiriliyor ki haksız rekabete de yol açıyor. Sivil toplum kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler arasında  haksızlık ve adaletsizlik yaratılıyor. Sanki Yeşilay Vakfı tapınak şövalyeleri; isim yok, yöneticiler belli değil.  Niye açıklamıyorsunuz? Yeşilay'a vakıf kurmaya ne gerek var? Mahdumları var herhalde veya mason locası gibi mahrem çalışacağı anlaşılıyor. Kızılay'da KDV ve Kurumlar Vergisi'nden  bir takım istisnalar, tahakkuk eden vergi cezalarını affetme, devam eden davaları kaldırmak gibi bazı düzenlemeler yapılıyor" diye konuştu.

MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem de önerge üzerinde görüşlerini ifade ederken, temiz, meşru ve helal yollardan biriken değerlerin hayır işlerinde kullanılması gerektiğini ifade etti. Erdem,  milletin hayır duygularının zedelenmesine, inançlarının istismarına neden olan gelişmeler yaşandığını ileri sürerek "Döneminizde kurduğunuz bir takım sivil toplum örgütleri  veya hayır kuruluşları, sizlerin nasıl siyasi çıkarlarınıza alet edildiklerini, insanımızın hayır tutkularının nasıl amacı dışına kullanıldıklarını gösterme bakımından ibret vericidir. Hayır sahipleri,  yaptıkları hayır hizmetleriyle ahireti kazanmak, ebedi alemde huzurlu ve mutlu olmak isterlerken, onların amaçlarını kötüye kullananların dünya saltanatı inşa etmeleri, kendilerini sırça köşklerde yaşatmaları ve yaptıkları yanlışları sureti haktan gözeterek Türk milletine dayatmaları, ahlakımız, inancımız, örfümüz, kültürümüz ve dinimiz açısından sakıncalıdır" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil de maddeyle Kızılay ve Yeşilay'a tanınan imkanların Darüşşafaka, LÖSEV, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) gibi kuruluşlara sağlanmadığını söyledi.

Teklifin görüşmeleri sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Torba Kanun Teklifi', TBMM Genel Kurulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement