TRT Muhabiri Turan'ın Mısır'da Gözaltına Alınması - Son Dakika
Politika

TRT Muhabiri Turan'ın Mısır'da Gözaltına Alınması

TRT Muhabiri Turan\'ın Mısır\'da Gözaltına Alınması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT Kahire Muhabiri Metin Turan ve AA Muhabiri Hibe Zekeriya'nın Mısır'da gözaltına alınmalarıyla ilgili olarak, "Mısır'da darbe, demokrasi mücadelesini boğdu."

19.08.2013 22:02

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TRT Kahire Muhabiri Metin Turan ve AA Muhabiri Hibe Zekeriya'nın Mısır'da gözaltına alınmalarıyla ilgili olarak, "Mısır'da darbe, demokrasi mücadelesini boğdu. Her darbeci ve darbecilerin değirmenine su taşıyanlar gibi, Mısır'da da başta iletişim özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlükler askıya alındı, her darbecinin yaptığı gibi öncelikle de gazeteciler hedefe oturtuldu" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TRT Muhabiri Metin Turan ve AA Muhabiri Hibe Zekeriya'nın Mısır'da gözaltına alınmalarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Mısır'da gerçekleşen darbenin demokrasi mücadelesini boğduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Her darbeci ve darbecilerin değirmenine su taşıyanlar gibi, Mısır'da da başta iletişim özgürlüğü olmak üzere temel hak ve özgürlükler askıya alındı, her darbecinin yaptığı gibi öncelikle de gazeteciler hedefe oturtuldu. AA ile TRT' muhabirleri de gözaltına alındı, ulusal ve uluslararası boyutta halkın haber alması, gerçekleri öğrenmesi engellenmeye çalışıldı" dedi.

Bu olumsuz gelişmeler yaşanırken AA Muhabiri Hibe Zekeriya'nın serbest kalmasından memnuniyet duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Zekeriya'ya, ailesi ve meslektaşlarına gözaydınlığı diledi. Kılıçdaroğlu, "Öte yandan gözaltına alınan TRT Muhabiri Metin Turan'dan hala haber alınamadı. Metin Turan en kısa zamanda özgürlüğüne kavuşturulmalı ve bu arada sağlık durumu hakkında da ailesiyle meslektaşları bilgilendirilmelidir" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika TRT Muhabiri Turan'ın Mısır'da Gözaltına Alınması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement