Türkiye Kent Konseyleri Platformu, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını kınadı - Son Dakika
Politika

Türkiye Kent Konseyleri Platformu, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını kınadı

Türkiye Kent Konseyleri Platformu, İsrail\'in Gazze\'deki hastane saldırısını kınadı

Türkiye Kent Konseyleri Platformu, İsrail tarafından Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik gerçekleştirilen ve yüzlerce sivilin ölümüne yol açan saldırıyı kınadı. Platformun Dönem Başkanı Serdar Polat, saldırıyı 120 kent konseyinin ortak bildirisiyle kınadıklarını belirtti ve saldırıyı bir insanlık suçu olarak nitelendirdi.

19.10.2023 11:50

Türkiye Kent Konseyleri Platformu, İsrail tarafından Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik gerçekleştirilen ve yüzlerce sivilin ölümüne yol açan saldırıyı kınadı.

Türkiye Kent Konseyleri Platformu Dönem Başkanı Serdar Polat, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne gerçekleştirilen saldırıyı, 120 kent konseyinin ortak bildirisiyle kınadıklarını belirtti. Polat açıklamasında, "Bu saldırı kabul edilemez bir insanlık suçudur," ifadelerini kullandı.

Polat, "17 Ekim akşamı İsrail saldırısı sonucu, Gazze'de birçok kadın ve çocuk başta olmak üzere yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesi tüm dünyada olduğu gibi bizleri de derinden üzdü. Bu saldırı bir cinayet, bir insanlık suçudur. Bizler de Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak yürütme kurulumumuzca bir basın açıklaması kamuoyuna duyurduk ve ülkemizdeki 120 kent konseyi bu açıklamayı ortak bir bildiri şekilde sundu. Bir kez daha bu saldırıyı gerçekleştiren İsrail'i şiddetle kınıyoruz. Yapılan bu savaş suçunun, bu katliamın uluslararası hukuk yollarıyla bedelini ödenmesini istiyoruz. Türkiye Kent Konseyi Platformu olarak bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı, bu saldırının bir insanlık ve savaş suçu olduğunu kamuoyuna deklare ediyoruz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türkiye Kent Konseyleri Platformu, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısını kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement