Türkiye-Yunanistan krizi seçim malzemesi mi? Son ankette halk cevabını verdi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

Türkiye-Yunanistan krizi seçim malzemesi mi? Son ankette halk cevabını verdi

14.09.2022 15:43  Güncelleme: 16:08

Yunanistan'ın Ege'de adalarını silahlandırması ve ABD'ye Türkiye'ye savaş uçağı satmaması konusunda baskı yapması nedeniyle bir süredir iki ülke arasında gerilim sürüyor. MetroPoll Araştırma'nın tarafından yapılan son ankete göre halkın yüzde 51,5'i Yunanistan'la yaşanan krizin seçim malzemesi olduğunu düşünüyor.

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege'de yaşanan gerilim son haftalarda gelen karşılıklı açıklamalarla tırmanırken, MetroPoll Araştırma konuyla ilgili dikkat çeken bir araştırma yaptı.

Konuyla ilgili yapılan ankette katılımcılara 'Yunanistan'la gerginlik seçim gündemi mi?' sorusu yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 51,5'i soruya 'Evet' yanıtını verirken, yüzde 26,2 'Hayır', yüzde 18,6'sı ise 'Haberim yok' cevabını verdi.

AK PARTİ SEÇMENİNİN YÜZDE 36,2'Sİ 'EVET' DEDİ

Anket sonuçlarına göre, AK Parti seçmeninin yüzde 36,2'si ve MHP seçmeninin yüzde 37,9'u da Yunanistan'la yaşanan gerilimin seçim gündemi olduğunu düşünüyor. Bu oranlar CHP seçmeninde yüzde 69, İYİ Parti seçmeninde yüzde 54,8, HDP seçmeninde ise yüzde 66,5 olarak ölçüldü.

Türkiye-Yunanistan krizi seçim malzemesi mi? Son ankette halk cevabını verdi

Son Dakika Politika Türkiye-Yunanistan krizi seçim malzemesi mi? Son ankette halk cevabını verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • salih zeki kökel:
    elbette seçim yatırımı başka ne olabilir 1 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement