Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Telekom’un işleyişinde aksama yok. Bugüne kadar Oger’in özelleştirmeden kaynaklı ödediği para 6.5 milyar dolar" dedi.

03.11.2017 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, " Telekom'un işleyişinde aksama yok. Bugüne kadar Oger'in özelleştirmeden kaynaklı ödediği para 6.5 milyar dolar" dedi.

2018 Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı ve 2016 Kesin Hesap Kanun Tasarısı ile Sayıştay Raporları görüşmeleri devam ediyor. Bakan Arslan Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin sorularını cevapladı.

Telekom ile ilgili soru üzerine Bakan Arslan Telekom'un rehin verdiği hissesi olmadığını kaydetti. Arslan, "Teklekomun işleyişinde aksama yok. Bugüne kadar Oger'in özelleştirmeden kaynaklı ödediği para 6.5 milyar dolar. Temettü olarak aldığı para bu kadar. Özelleştiği dönemde 3 milyar kasasında var. Yüzde 10'nu işletmesini ayakta tutabilmek için tutmuş. 2.8 milyar TL Hazine'ye aktarılmış. Bir milyar 50 milyon kıdem tazminatını üstlenmiş ödemiş. Bugüne kadar 28.3 milyar TL yatırım yapılmış. 4 milyar lira lisans bedeli ödenmiş. Hazine'ye de 10.4 milyar Hazine'ye temettü ödemiş. 54 milyon Kurumlar Vergisi ve benzeri vergiler ödenmiş. Şirket bugüne kadar 423 milyon liralık gayri menkul satmış. 1.5 milyar lira değerinde gayri menkul alınmış veya inşa edilmiş. 34 bin çalışanı var. Oger'in 4.6 milyar dolar bankalara borcu var" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement