CHP'den Yalova'da Seçimlerin İptal Edilmesine Tepki - Son Dakika
Politika

CHP'den Yalova'da Seçimlerin İptal Edilmesine Tepki

CHP\'den Yalova\'da Seçimlerin İptal Edilmesine Tepki

YSK'nın Yalova'da 7 kısıtlı seçmenin oy kullandığı gerekçesi ile seçimi iptal etmesinin ardından CHP'li Vefa Salman, "Hukuksuz bir karar." dedi.

21.04.2014 20:04  Güncelleme: 20:18

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Yalova'da seçimi iptal etti. AK Parti adayı Yakup Koçal, aynı hataları bir daha yapmayacaklarını söylerken, CHP'li Vefa Salman ise, "Hukuksuz bir karar" dedi.

YSK'nın Yalova'da 7 kısıtlı seçmenin oy kullandığı gerekçesi ile seçimi iptal etmesinin ardından ilk açıklama eski Yalova Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Yakup Koçal'dan geldi. Koçal, 30 Mart seçiminden dersler çıkardıklarını, 1 Haziran'da yenilenecek seçimde aynı hataları bir daha yapmayacaklarını söyledi. Koçal, "İlçe Seçim Kurulu önce seçimi 1 oyla aldığımızı ilan etmişti. Ondan sonra süreç YSK'ya kadar geldi. YSK da bizim iddialarımızın doğruluğunu ortaya koyarak seçimi iptal etti. 1 Haziran tarihinde seçim yenilenecek. 30 Mart seçimlerinden ciddi dersler çıkarıldı. En başta çıkardığımız ders şu ki, biz Yalova halkına sadece hizmetleri ve kentin geleceğini anlatmaya çalıştık. maalesef CHP'nin yaptığı karalama kampanyalarını ciddiye almadık. Demek ki bunları da ciddiye almak gerekiyormuş. Biliyorsunuz buna 2 haftadır devam ediyorlar. Aslı astarı olmayan birtakım saptırmalarla faturaları ortaya çıkartıp karalama yapmaya çalıştılar. Bunu halka anlatacağız. Yenilen kul hakkını anlatacağız. Zira iftira en büyük kul hakkıdır. Bu iftiraları halkla paylaşacağız. Ondan sonra yeniden bu kentin geleceği ile ilgili projelerimizi halkla paylaşacağız. Mevcut başkanın 23 Nisan'a kadar koltukta oturmasında bir sakınca yok. 24 Nisan'da o koltuğu AK Parti olarak geri alıp, ardından 1 Haziran seçimlerine ciddi şekilde hazırlanacağız. Eksiklerimizi gördük, seçimi riske atmadan kazanacağız" dedi.

"HALKIN VİCDANINA GİDECEĞİM"

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman ise, YSK'nın kararının hukukla bağdaşmadığını iddia ederek, "Karar kesinlikle hukuka dayalı bir karar değil. Siyasi bir karardır. Daha 1 hafta önceden seçimin iptal olacağını söylüyorlardı. Bildikleri bir şey varmış demek ki. Ben her türlü karara saygılıyım. Buradan hodri meydan diyorum. Yalova seçmeni sandıkta Vefa Salman'ı Yalova Belediye Başkanı yapmıştır. Kamu vicdanında Vefa Salman başkandır. Seçim yenilendiği takdirde seçmen yine orada gereken cevabı verecektir, ama karşıma Yakup Koçal'ı yeniden koyarlarsa. Bana sadece CHP'liler değil, her partiden insan oy verdi. Şu anda idarenin yaptığı bu hatadan dolayı Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gitme hakkım doğdu. Ama ben gitmeyeceğim. Ben Yakup Koçal gibi YSK önünde çadır kurup yatmayacağım. Ben sadece ve sadece Yalovalıların vicdanına gideceğim" diye konuştu. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'den Yalova'da Seçimlerin İptal Edilmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement