AK Parti "Davutoğlu ve Babacan'ın partisi seçime giremeyecek" tartışmalarına noktayı koydu - Son Dakika
Politika

AK Parti "Davutoğlu ve Babacan'ın partisi seçime giremeyecek" tartışmalarına noktayı koydu

Siyasi Partiler Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle yeni partilerin seçime girmesinin engelleneceği iddialarına yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Muş, "Yeni partiler mevcut hukukumuza göre teşkilatlarını kurarak seçimlere girebilirler. Bu meseleye yaklaşımımız budur" dedi.

05.06.2020 15:10  Güncelleme: 16:47

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir" çıkışı üzerine gündeme gelen vekil transferi tartışmalarıyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muş'tan sürpriz bir açıklama geldi.

Yeni partilerin seçime girmesini engelleyecek herhangi bir girişimde bulunmayacaklarını belirten AK Partili Muş, "Kurulan ya da kurulacak yeni partiler mevcut hukukumuza göre teşkilatlarını kurarak seçimlere girebilirler. Herkes hak ettiği oyu alacaktır. Bu meseleye yaklaşımımız budur" dedi.

Muş'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Erken seçimle alakalı bizim gündemimizde herhangi bir şey bulunmamaktadır. Seçimlere henüz 3 sene vardır. Seçimler 2023 yılının Haziran ayında yapılacaktır. Siyasi Partiler Kanunu, Milletvekilleri Kanunu gibi belirli düzenlemelerle alakalı bazı tartışmalar var kamuoyunda. Bunlar gündeme geldiğinden itibaren özellikle CHP, bu düzenlemelerin yeni kurulan partilerin önünü kesmeyle alakalı, onların seçime girmesini engellemeyle alakası olduğunu iddia etmektedir. Bizim böyle bir düşüncemiz, böyle bir gündemimiz yoktur.

"YENİ PARTİLER SEÇİMLERE GİREBİLİRLER"

Hüllecilik CHP'nin işidir. Hüllecilik bizde yoktur, biliyorsunuz o Güneş Model'den itibaren CHP'nin geleneğidir. Kurulan ya da kurulacak yeni partiler mevcut hukukumuza göre teşkilatlarını kurarak seçimlere girebilirler. Herkes hak ettiği oyu alacaktır. Bu meseleye yaklaşımımız budur."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "Siyasi Partiler Kanunu hemen değiştirilmelidir. Seçim Kanunu'nda düzenlemeler yapılmalıdır. TBMM İç Tüzüğü mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeli, yeniden yazılmalıdır. Milletvekili dokunulmazlığıyla ilgili beklentiler karşılanmalıdır. Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır. Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşlarla ilgili kanuni düzenlemeler süratle gerçekleştirilmelidir."


AK Parti "Davutoğlu ve Babacan\'ın partisi seçime giremeyecek" tartışmalarına noktayı koydu

Son Dakika Politika AK Parti 'Davutoğlu ve Babacan'ın partisi seçime giremeyecek' tartışmalarına noktayı koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement