Yeni Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Oldu - Son Dakika
Politika

Yeni Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Oldu

Yeni Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na getirilen Lütfi Elvan, geçmişi başarılarla dolu bir isim olarak dikkat çekiyor.

26.12.2013 16:18  Güncelleme: 16:44

Başbakan Tayyip Erdoğan, büyük rüşvet operasyonu sonucu üç bakanın istifasının ardından beklenen kabine değişikliğini dün gece yaptı. Üç bakan istifa, üç bakan belediye başkan adaylığı, üç bakan da Erdoğan'ın takdiri ile kabine dışı kaldı. 10 bakan değişikliği yapılırken kabinede 9 yeni isim yer aldı. Bu isimler arasında dikkat çekenlerden biri de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na Lütfi Elvan'ın getirilmesi oldu.

BİNALİ YILDIRIM'I ARATMAYACAK

Yeni kabinede en çok merak edilen isim AK Parti'nin İzmir adayı olan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yerine gelecek isimdi. Kabinenin en çalışkan bakanlarından olan Binali Yıldırım'ın yerine Karaman Milletvekili Lütfi Elvan getirildi. Aldığı eğitimle ön plana çıkan Elvan, Yıldırım'ı aratmayacak gibi görünüyor.

ABD'DE MASTER YAPTI

1962 yılında Ermenek'de doğdu. 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü'nden derece ile mezun oldu. 1983'de Milli Eğitim Bakanlığı bursunu birincilikle kazanarak Etibank Genel Müdürlüğü adına İngiltere'ye gitti. İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde "Kısa Dönem Maden Üretim Planlamasında Optimal Üretim Sisteminin Belirlenmesi" teziyle M.Phill derecesini almaya hak kazandı (1986). 1995 yılında, Amerika Birleşik Devletlerinde Delaware Üniversitesi'nde Ekonomi alanında master derecesi aldı.

ETİBANK GEÇMİŞİ

1987-89 yılları arasında, Etibank Genel Müdürlüğü Yöneylem Araştırması Grubunda mühendis olarak çalıştı. Bilgisayar destekli madencilik uygulamalarının Etibank Genel Müdürlüğü'nde yaygınlaştırılması çalışmalarına öncülük etti.

DPT'DE MÜSTEŞARLIK YAPTI

1989 yılında, DPT Müsteşarlığında Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. 1989-90 yılları arasında Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü'nde çalıştı. 1990-93 ve 1995-96 yılları arasında İktisadi Sektörler Başkanlığında Madencilik Sektöründen sorumlu Uzman Yardımcısı ve Uzman olarak çalıştı.

İNGİLİZCE VE TÜRKÇE MAKALELERİ VAR

1996 yılında, Kalkınmada Öncelikli Yöreler Dairesi Başkanı olarak atanan Elvan, 2002 yılı sonuna kadar bu görevini yürüttü. 1999 yılında OECD Kırsal Kalkınma Çalışma Grubu Başkan Yardımcılığına seçildi. Kasım 2002 tarihinde Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşar Yardımcılığına atanan Elvan'ın; üretim planlaması, madencilik, dinamik programlama, teşvik sistemi ile bölgesel ve yerel kalkınma alanlarında yurtiçi ve yurtdışında, Türkçe ve İngilizce yayımlanmış makale ve tebliğleri bulunmaktadır.

BAŞBAKAN'IN GENEL DANIŞMANI OLDU

Devlet Planlama Teşkilat Müsteşarlığında görev yaptığı sırada 22 Temmuz genel seçimlerinde istifa ederek Karaman'da Ak Parti 1. sıra milletvekili olan Lütfi Elvan, Başbakan tarafından Genel Başkan Danışmanı olarak görevlendirildi. İngilizce bilen Elvan, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Yeni Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ULAŞTIR: ULAŞTIR:Neyi .dosyalarımı kasetlerimi belgeleri mi yahu bir şey uaştırda ne olduğu artık bu patlamış kanalizasyonda zaten fark edilmez ulaştır.şeytanın bile ayağına dolaştır. 0 2 Yanıtla

Advertisement