Yeniden Refah'tan, 18 Mart'ta yapılacak piyango çekilişine tepki - Son Dakika
Politika

Yeniden Refah'tan, 18 Mart'ta yapılacak piyango çekilişine tepki

Yeniden Refah\'tan, 18 Mart\'ta yapılacak piyango çekilişine tepki

Yeniden Refah Partisi, özelleştirilen Milli Piyango İdaresi tarafından Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart'ta piyango çekilişi yapılacak olmasına tepki gösterdi.

11.03.2021 15:22  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi, özelleştirilen Milli Piyango İdaresi tarafından Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart'ta piyango çekilişi yapılacak olmasına tepki gösterdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, Milli Piyango İdaresi tarafından Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü 18 Mart'ta çekiliş yapması ve kamuoyunda da büyük tepki çekmesi üzerine açıklamalarda bulundu. Genel Başkan Yardımcısı Sakartepe, bu yanlıştan derhal dönülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Tarihimizin dönüm noktalarından olan ve vatan uğuruna yüz binlerce şehit verdiğimiz 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin, piyango biletlerine çekiliş malzemesi yapılması, en başta şehitlerimizin aziz hatıralarına saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.

Söz konusu olayın şehitlerin ruhuna ve Türk milletine büyük saygısızlık olduğunu aktaran Sakartepe, "Milletimizin ruh köküne nakşolmuş iman ve vatanseverlik duygusunun en önemli göstergelerinden sadece bir örneği olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümünü kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde adında 'Milli' ifadesi bulunan Piyango biletlerinin, bu tarihi zafere atıf yapılarak satılacak olması her şeyden önce aziz şehitlerimizin ruhuna ve milletimize büyük saygısızlıktır. 7'den 70'e yüz binlerce şehit verdiğimiz zaferin anısını kirletmeye kimsenin hakkı yoktur. Yeniden Refah Partisi olarak, anlam ve önemine binaen zaferin ruhunu zedeleyebilecek bu yanlışlıktan derhal dönülmesi için yetkililere gerekeni yapma çağrısında bulunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Sakartepe, Milli Piyango'dan 'milli' ibaresinin kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, "Şunu da açıkça ifade etmek gerekir ki hükümetimiz, başta şehit ve gazi yakınları olmak üzere milli hassasiyete kulak vermeli ve kumar olduğu açık olan piyango ve şans oyunlarından 'milli' ifadesinin kaldırılması için de gerekeni yapmalıdır" ifadelerine yer verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Yeniden Refah'tan, 18 Mart'ta yapılacak piyango çekilişine tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak
    12:30 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için basın merkezi kuracak

    Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul'da 'basın merkezi' kuracak. Basın merkezleri, seçime ilişkin gelişmeleri takip etmek isteyen basın mensuplarına hizmet verecek ve seçim sonuçlarına dair verileri sağlayacak. Ayrıca, basın merkezlerinde sergi ve röportajlar da gerçekleştirilecek.

  • Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı
    12:26 Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı

    Osmaniye'de polisin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan aramalarda, 1025 gram bonzai, 350,87 gram fubinica, 200,19 gram kubar esrar ve diğer uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonlarda tutuklanan 12 kişi cezaevine gönderildi.

  • MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
    12:18 MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • MSB: Yunan gemisi Türk bayrağı çekmedi, bizim gemiler de Yunan bayrağı çekmiyor
    12:14 MSB: Yunan gemisi Türk bayrağı çekmedi, bizim gemiler de Yunan bayrağı çekmiyor

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, sosyal medyada yer alan NATO görevi kapsamında İzmir Limanı'nı ziyaret eden Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesine ilişkin, 'Mütekabiliyet esasları çerçevesinde bizim gemilerimiz de Yunanistan liman ziyareti gerçekleştirdiğinde Yunan bayrağı çekmiyor.' ifadesini kullandı. Bakanlık kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

  • Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı
    12:13 Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesinde kentteki seçmen sayısı, sandık sayısı ve kolluk gücü hakkında bilgi verdi. Şahin, seçim güvenliği toplantısında, seçim takviminin işlediğini ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Seçim yasaklarının devam ettiğini vurgulayan Şahin, güvenli bir seçim ortamı sağlamak için tedbirlerin sıkı bir şekilde alındığını ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın emirleri doğrultusunda ilave tedbirlerin alınabileceğini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
    12:12 Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, Irak'ın kuzeyinden kaçan bir PKK'lı teröristin teslim olduğu ve Suriye'de istikrarın sağlanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

  • Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu
    12:10 Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu

    Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar sofrasında bir araya geldi. Programda konuşan Vali Ünlü, Türk polisinin önemini vurgulayarak, görevlerini cesaret ve kararlılıkla yerine getirdiklerini belirtti.

  • ABD'li heyet Türkiye'ye geliyor! F-16'lar, terörle mücadele ve ABD'nin YPG desteği görüşülecek
    12:06 ABD'li heyet Türkiye'ye geliyor! F-16'lar, terörle mücadele ve ABD'nin YPG desteği görüşülecek

    Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi heyetinin yarın Bakan Yaşar Güler tarafından kabul edileceğini açıkladı. Görüşmede, ABD'nin PKK/YPG'ye sağladığı destek başta olmak üzere terörle mücadele, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci ele alınacak.

  • CHP lideri Özel'den iddialı çıkış: Bu 5 büyükşehri alacağız
    12:04 CHP lideri Özel'den iddialı çıkış: Bu 5 büyükşehri alacağız

    Ellerindeki 11 büyükşehrin üstüne Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli ve Trabzon'u ekleyeceklerini ifade eden CHP lideri Özgür Özel, "Giresun'u Sinop'u kazanacağız. Afyon ve Uşak'ı yan yana kazanacağız. Kütahya'nın da çok büyük bir sürpriz potansiyeli var" dedi.


Advertisement